Poale-n brau reteta de branzoaice moldovenesti

poale-n brau

Poale-n brau. Reteta de placinte cu branza. Reteta de branzoaice sau branzoici. Branzoaice moldovenesti.

Poale in brau sunt niste placinte traditionale romanesti, facute dintr-un aluat fraged si umplute cu branza dulce sau sarata, stafide si alte ingrediente. Ele sunt apoi coapte pana devin aurii si pufoase. Sunt o delicatesa delicioasa si pot fi savurate in orice moment al zilei.

Poale-n brau

Ingrediente:

pentru aluat
500 gr faina
250 ml lapte caldut
1 ou
1 galbenus
3 linguri de zahar
50 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
un varf de cutit de sare
1 zahar vanilat
7 gr drojdie uscata
pentru umplutura
500 gr branza de vaci
4 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
2 oua
stafide
coaja de lamaie

Mod de preparare reteta Poale-n brau

Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol mare se pune faina, se toarna laptele caldut, se pune drojdia si se lasa deoparte 5 minute.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat, ueiul, oul, coaja de lamaie, sarea si se framanta un aluat elastic.
Se acopera si se lasa la dospit pentru 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.
Se prepara umplutura.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se adauga stafidele si coaja de lamaie.
Pe blatul de lucru se presara faina si aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de 5 mm. Se taie patratele de 10×10 cm.
Se pune o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se aduna in mijloc varfurile fiecarui patrat.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 20 de minute la odihnit, acoperite cu un prosop.
Se ung cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte si se coc 15-20 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Se presara cu zahar pudra si se servesc.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

langosi cu cartofi reteta secuiasca

Ghisman reteta de placinta traditionala dobrogeana

ghisman

Placinta creata cu branza de vaci sau placinta virus

Placinta creata

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.