Paine fougasse cu fleur de sel
Fougasse este varianta frantuzeasca a focacciei si reprezinta zona Provence, este o paine plata, care poate fi aromata cu diferite condimente, eu am ales sa o fac cu sare, cu o sare speciala si dupa parerea mea, una dintre cele mai bune, fleur de sel.
Din aceasta cantitate ies doua paine fougasse de marime mijlocie.
Ingrediente Paine fougasse cu fleur de sel
450 gr faina alba
1 lingurita de sare
25 gr de drojdie proaspata
250 ml apa calduta
1 lingurita de zahar
1 lingura de ulei de masline extra virgin
Pentru topping:
1 lingura de chipsuri de usturoi (optional)
1 lingurita fleur de sel
Mod de preparare reteta Paine fougasse cu fleur de sel
Intr-un bol punem drojdia, apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent, in cazul meu in cuptorul cu microunde, unde va sta pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina. Impartim aluatul in doua parti egale, luam o parte si o aplatizam. Modelam aluatul in forma de minge, il intindem si presaram sarea si bucatile de usturoi.
Impaturim de cateva ori, apoi intindem o forma ovala. Facem taieturi diagonale si le desfacem cu degetele. Mai presaram putina sare si usturoi, punem fougasse-ul in tava, acoperim cu o folie si lasam deoparte sa se dubleze in volum.
Ungem painea cu putin ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit, cam 20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca.
Incercati si voi Paine fougasse cu fleur de sel