Bucataria internationala,  Desert

Faloodeh

For English version scroll down


Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez,apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti.
Se poate face chiar mai dulce,dar pentru noi asa a fost perfect.

Ingrediente:
100 gr taitei de orez
180 ml apa
125 gr  zahar
2 linguri apa de trandafir
suc de lime proaspat stors
gem sau suc de visine ptr servit
fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.
Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.
Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici  si se pune in congelator.
Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine  si alte ingrediente din lista ptr ornat

If you have in your pantry the ingredients,make sure you give this recipe a try. I’ve tried it for the first time while in Iran and it’s my first try at home,but for sure not the last one.

Ingredients:
100 gr rice vermicelli
3/4 cup water
1/2 cup sugar
2 T rosewater
freshly squeezed lime juice
sour cherry jam or syrup to serve with
pistachio,,dried rose petals,mint leaves to  garnish

Make a syrup from water,sugar and rosewater on stovetop,mixing just until sugar melted.
Add the rice noodles to a bowl and cover with boiling water. Strain and drain after five minutes.Cut the noodles in smaller pieces.
Mix the noodles with the syrup in deep bowl and place it in the freezer.
After one hour stir with a fork and return to freezer. Repeat the process 3-4 times or  until you get the desired consistency.
Serve in a glass or icecream dish with freshly squeezed lime juice and sour cherry syrup or jam.Add from the list of optionals for  garnishing.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.