Fursecuri norvegiene pufoase si aromate cu condimente
Fursecuri norvegiene este o reteta delicioasa de biscuiti aromati, asemanatori cu turta dulce. Mult mai aromati
Sursa reteta aici, dar am facut mici modificari. Am pastrat cantitatea mirodeniilor, dar am redus-o pe cea a zaharului. Retetele americane mereu contin prea mult zahar pentru gustul meu.
Neaparat sa treceti reteta de fursecuri norvegiene la retete de incercat, cu siguranta o veti si repeta.
Incercati si varianta traditionala de turta dulce.
Merita sa incercati si fursecurile americane cu ciocolata.
Ingrediente fursecuri norvegiene
375 gr faina
2 lingurite de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
250 gr unt
150 gr zahar
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura
Ciocolata alba
bomboane decor
Mod de preparare reteta fursecuri norvegiene
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimburul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.
Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.
Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.
Aluatul se da la frigider pentru o ora.
Se porneste cuptorul la 180 de grade.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o bucata de aluat intr-o foaie de circa o jumatate de centimetru.
Se taie cu formele dorite si se pun in tava.
Se da tava la cuptor cam 10 minute la 180 de grade.
Se scot pe grilajul de racit fursecuri si se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata alba pe baie de aburi.
Se glazureaza fursecurile si se orneaza cu bomboane.
Se lasa sa se intareasca glazura si se pun pe platoul de prajituri.
Se pastreaza in cutii metalice pentru o perioada indelungata, dar sunt atat de buni ca nu tin atata. De sarbatori va recomand sa faceti portie dubla.
Pofta buna!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.