salata de ciuperci
Aperitiv,  Craciun,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti,  Salate

Salata de ciuperci reteta de aperitiv gata in cateva minute

Salata de ciuperci este un aperitiv rapid si gustos pe care il prepari in doar cateva minute. Este foarte indragita si gustul ei te cucereste.
Pentru aceasta reteta de salata de ciuperci ai nevoie de doar cateva ingrediente simple si usor accesibile. Poti folosi ciuperci din conserva sau ciuperci feliate si fierte in apa cu sare. Orice ai folosi, trebuie sa le stoarceti bine de apa.

Incearca si salata ruseasca Suba cu hering afumat, legume si maioneza.

.

Si salata de vinete Baba Ghanoush este delicioasa.

.

Ingrediente salata de ciuperci

300 g de ciuperci din conserva sau ciuperci fierte
4 linguri de maioneza de casa
2 catei de usturoi
sare si piper, dupa gust

Pentru maioneza
1 ou
200 ml de ulei
1 lingurita de mustar

Mod de preparare reteta salata de ciuperci

Maioneza
Ingredientele se introduc in recipientul blenderului vertical.
Se introduce blenderul vertical in recipient, fara a fi pornit.
Se porneste si se ridica blenderul cate putin in sus, pe masura ce se ingroasa compozitia.
Se urca pana se termina compozitia.

Salata de ciuperci
Ciupercile din conserva se scurg bine de lichid.
Daca folositi ciuperci proaspete, se feliaza si se fierb in apa cu sare cam 10 minute. Apoi se scurg si se lasa sa se raceasca.
Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt.
Ciupercile se toaca marunt.
Se pun intr-un bol ciupercile, maioneza si usturoiul si se amesteca.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se serveste cu paine proaspata sau paine prajita.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.