prajitura cu caise si visine
Desert,  Retete romanesti

Prajitura cu caise si visine reteta simpla si ieftina

Prajitura cu caise si visine. Prajitura cu fructe. Desert de casa. Prajitura de casa. Reteta de prajitura cu fructe. Prajitura cu visine. Prajitura cu caise. Reteta de prajitura de vara. Reteta de prajitura pufoasa de casa.

Aceasta reteta simpla si ieftina necesita doar cateva ingrediente accesibile si poate fi facuta rapid, fara echipamente speciale. Fie ca vrei un desert pentru familie sau o gustare dulce alaturi de cafea, aceasta prajitura pufoasa cu fructe este alegerea ideala.

Este o prajitura usor de preparat si cu ingrediente pe care le avem la indemana.
Prajitura pufoasa cu fructe este o reteta versatila, care poate fi adaptata in functie de fructele de sezon si preferintele tale. Este usor de preparat si cu siguranta va deveni favorita intregii familii.

Sfaturi pentru cea mai buna prajitura cu caise si visine

Poti adauga coaja de lamaie pentru un plus de aroma.
Daca visinele sunt prea acrisoare, le poti amesteca cu putin zahar inainte de a le pune in prajitura.
Pentru un plus de textura, poti adauga migdale feliate sau nuci tocate.

Recomand si  prajitura cu branza si cirese sau negresa cu urda si capsuni.

Ingrediente prajitura

4 oua
6 linguri ulei
5 linguri de iaurt
175 gr de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr de faina
3 lingurite de praf de copt
un varf de cutit de sare
caise si visine, fara samburi

 

Mod de preparare prajitura cu caise si visine

Se pregatesc ingredientele. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se unge o tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un bol mare se bat ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si deschisa la culoare. Se adauga uleiul si iaurtul, continuand amestecarea.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare, apoi se adauga treptat in compozitia de oua. Se amesteca usor cu o spatula, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. La final, se adauga esenta de vanilie pentru un plus de aroma.

S spala bine fructele si, daca este cazul,  se taie in bucati mai mici. Se scurg de lichid, daca e nevoie.

Se toarna aluatul in tava pregatita si se niveleaza suprafata. Din loc in loc, se pun fructele.  Se introduce tava in cuptor si se coace prajitura timp de 45 de minute la 180 de grade sau pana cand este rumena si trece testul cu scobitoarea.

Odata ce prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se transfera pe un gratar pentru a se raci complet. Se poate presara cu zahar pudra inainte de servire pentru un aspect mai atragator.

Prajitura pufoasa cu fructe este delicioasa atat simpla, cat si servita cu o cupa de inghetata sau cu frisca. De asemenea, o poti acompania cu un ceai sau o cafea aromata, fiind perfecta pentru o gustare de dupa-amiaza.

RECOMAND SI ACESTE RETETE DE PRAJITURI:

Prajitura Arlechin – Reteta simpla si delicioasa pentru orice ocazie

Prajitura Arlechin

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura de casa cu rubarba si capsuni

prajitura de casa cu rubarba si capsuni

 

7 comentarii

  • Luiza

    Bună ziua! Aș dori să întreb cam ce dimensiuni ar trebui să aibă tava la cantitățile scrise? Îmi place cum arată și vreau să fac și eu azi această prăjitură. Mulțumesc!

    • Daniel

      Prajitura caise si cirese – iulie 2023
      4 oua
      200g faina
      zaharul schimbat cu 6 linguri sirop artar
      uleiul schimbat cu 100g unt 85%
      vanilia esenta schimbata cu 1 plic vanilie lichida
      3 lingurite praf copt ~ 1/2 plic praf copt
      Iaurtul ok
      sare – un varf
      caise + cirese
      A iesit perfect.

      Multumim pentru concept „cartederetete.ro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.