prajitura cu branza de vaci si cirese
Desert,  Retete romanesti

Prajitura cu branza de vaci si cirese

Dosar de mama ne trimite o delicioasa reteta de prajitura cu branza de vaci si cirese. E usor de preparat si contine putin zahar, deci e perfecta pentru mamicile care au nevoie de un desert rapid si simplu. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente simple si e perfecta pentru intreaga familie!

Prajitura cu branza si cirese este o delicatesa minunata, perfecta pentru momentele cand iti doresti ceva dulce si racoritor. Combinatia de branza de vaci, care confera o textura cremoasa si bogata, si cirese proaspete, care adauga o explozie de arome si savoare, va incanta cu siguranta papilele gustative.

Aceasta prajitura este o optiune excelenta pentru sezonul cald, deoarece ciresele proaspete sunt disponibile in abundenta si pot fi folosite pentru a completa gustul dulce si cremos al branzii de vaci. In plus, este o reteta simpla si usor de preparat, astfel incat o poti pregati rapid si fara prea mult efort.

Fie ca o servesti ca desert la o cina speciala sau ca o gustare dulce alaturi de o ceasca de ceai sau cafea, prajitura cu branza de vaci si cirese va deveni cu siguranta una dintre retetele tale preferate de vara. Nu ezita sa incerci aceasta delicioasa prajitura si sa te bucuri de gustul sau unic si reconfortant!

Se poate servi alaturi de un milkshake cu cafea

Ingrediente

100 g zahar
100 g unt
2 oua
300 g branza de vaci
250 g faina
1/2 plic praf de copt
varf de cutit de sare
150 ml lapte
100 g cirese, fara samburi
1 lingurita esenta de vanilie
zahar pudra

Daca ti-a placut prajitura cu branza de vaci si cirese incearca si prajitura cu zmeura sau prajitura cu visine.

Mod de preparare reteta prajitura cu branza de vaci si cirese

Se amesteca untul cu zaharul, apoi ouale si esenta de vanilie.
Se adauga branza de vaci si se mixeaza.
Alternativ se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea.
In tava se pune hartie de copt si se adauga compozitia.
Se adauga peste compozitie ciresele.
Se da tava la cuptor cam 40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

recomand si aceste retete:

Clafoutis cu cirese

clafoutis cu cirese

Prajitura ieftina cu visine cu un singur ou

Prajitura ieftina cu visine

Prajitura cu branza si zmeura sau orice fructe de padure

prajitura cu branza si zmeura
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.