Prajitura cu visine reteta de prajitura pufoasa de casa

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine. Reteta de prajitura simpla. Prajitura de casa cu fructe. Pandispan pufos . Cum se prepara prajitura pufoasa cu fructe?

De cand mi-au cazut ochii pe prajitura de la Pokhas, am stiut ca trebuie s-o fac si cu visine. E genul de prajitura pe care o poti prepara in orice zi a saptamanii si cu orice fructe. Deci e bine sa salvezi reteta, cu siguranta o vei repeta de multe ori.

Am mai facut multe prajituri cu visine, printre care Prajitura cu iaurt reteta de prajitura de casa, Prajitura cu branza sau Prajitura cu visine si cacao, dar aceasta are o textura diferita, ca de pandispan.

Am folosit o tava de 20×30 cm. Daca nu vrei sa fie inalta prajitura, poti folosi o tava mai mare, chiar si cea de la aragaz. Cand se coace prajitura, 25 de minute pentru tava mai mica si 20 de minute pentru tava mai mare.

Ingrediente reteta prajitura pufoasa cu visine

4 oua
150 gr zahar
300 gr faina
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
10 linguri lapte
70 ml ulei
300 gr visine

Mod de preparare reteta prajitura cu visine

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade si se prepara ingredientele. Se scot samburii din visine si se lasa la scurs.
Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si cu un varf de cutit de sare.
Se mixeaza bine, pana cand se albeste compozitia.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga usor la compozitia de oua, alternand cu laptele si uleiul.
Se amesteca usor cu un tel sau cu o spatula.

Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie de copt.
Se toarna compozitia in tava.

Se pun visinele deasupra.

Se introduce tava in cuptor si se coace prajitura 20-25 de minute la 175 de grade.

Prajitura cu visine

Se poate pudra cu zahar, cat e fierbente, apoi se feliaza.

Prajitura cu visine

Pofta buna!

Va mai recomand si aceste prajituri cu fructe

(apasati pe numele fiecarei prajituri pentru a citi reteta)

Prajitura pufoasa cu visine

prajitura cu zmeura si iaurt

Muffins cu capsuni

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.