Negresa cu urda si capsuni

negresa cu urda si capsuni

Negresa cu urda si capsuni un desert care te cucereste de la prima imbucatura.
In timp ce preparam prajitura cu urda si capsuni, mi-a venit sa fac si o negresa si ma gandeam ce buna ar fi o negresa cu urda si capsuni. Si bine m-am gandit.
Retetele cu urda sunt o noutate pentru mine, mai ales ca sunt la prima incercare de prajituri cu acest ingredient. Sunt delicioase si au o aroma de prajitura romaneasca, asa cum imi facea bunica.
Recomand reteta de negresa cu urda si capsuni.

negresa cu urda si capsuni3

Incercati si reteta de negresa cu mere.

Ingrediente negresa cu urda si capsuni

125 g unt
50 g cacao
150 g zahar
2 oua
1 baton de vanilie Kotanyi (jumatate folosim la umplutura)
65 g faina
1/4 lingurita sare
Pentru umplutura
250 g urda
150 g capsuni taiate
1 ou
50 g zahar

Mod de preparare negresa cu urda si capsuni

Am folosit o tava de 20×20 cm.
Punem intr-un bol untul, cacao, zahar, ouale si bobitele de vanilie de la o jumatate de pastaie.
Amestecam bine si adaugam faina si sarea.
Preparam umplutura amestecand urda, oul, zaharul si bobitele de vanilie.
Punem foaie de copt in tava, adaugam jumatate din compozitie, punem amestecul cu urda, capsunile si peste punem restul de compozitie.
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 25 de minute.
Scoatem prajitura, lasam sa se raceasca si taiem in patrate.

negresa cu urda si capsuni4

Incercati si voi negresa cu urda si capsuni.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.