Negresa cu urda si capsuni
Negresa cu urda si capsuni un desert care te cucereste de la prima imbucatura.
In timp ce preparam prajitura cu urda si capsuni, mi-a venit sa fac si o negresa si ma gandeam ce buna ar fi o negresa cu urda si capsuni. Si bine m-am gandit.
Retetele cu urda sunt o noutate pentru mine, mai ales ca sunt la prima incercare de prajituri cu acest ingredient. Sunt delicioase si au o aroma de prajitura romaneasca, asa cum imi facea bunica.
Recomand reteta de negresa cu urda si capsuni.
Incercati si reteta de negresa cu mere.
Ingrediente negresa cu urda si capsuni
125 g unt
50 g cacao
150 g zahar
2 oua
1 baton de vanilie Kotanyi (jumatate folosim la umplutura)
65 g faina
1/4 lingurita sare
Pentru umplutura
250 g urda
150 g capsuni taiate
1 ou
50 g zahar
Mod de preparare negresa cu urda si capsuni
Am folosit o tava de 20×20 cm.
Punem intr-un bol untul, cacao, zahar, ouale si bobitele de vanilie de la o jumatate de pastaie.
Amestecam bine si adaugam faina si sarea.
Preparam umplutura amestecand urda, oul, zaharul si bobitele de vanilie.
Punem foaie de copt in tava, adaugam jumatate din compozitie, punem amestecul cu urda, capsunile si peste punem restul de compozitie.
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 25 de minute.
Scoatem prajitura, lasam sa se raceasca si taiem in patrate.
Incercati si voi negresa cu urda si capsuni.