Cum se prepara bulgurul
Cum se prepara bulgurul? Ce este bulgurul?
Bulgurul este un aliment din cereale, facut din grau dur, care a fost prefiert, uscat si zdrobit.
Este o sursa bogata de proteine, fibre si carbohidrati, fiind o alegere sanatoasa pentru oricine cauta sa isi imbunatateasca dieta. Bulgurul este usor de gatit si poate fi folosit intr-o varietate de feluri de mancare, cum ar fi salate, pilafuri, supe si tocanite. Este o alternativa sanatoasa la orez sau alte cereale si poate fi gasit in majoritatea magazinelor alimentare.
Se poate folosi ca atare, dar si in supe, salate sau pentru a acompania tocanitele. De asemenea, este un inlocuitor excelent si pentru quinoa.
Ce este bulgurul?
Bulgurul este o cereala integrala, facuta din boabe de grau crapate. Este un aliment de baza intr-o varietate de bucatarii mediteraneene si din Orientul Mijlocii, are o aroma usoara si o consistenta gumoasa atunci cand este gatita. In comert se gaseste in forma prefiarta, de aceea se fierbe rapid.
Cum se prepara bulgurul
Regula de aur este ca la o portie de bulgur avem nevoie de o portie si jumatate de lichid, fie el apa sau supa de legume sau de pui. Asta insemnand ca punem la fiert o cana de bulguri si una si jumatate de lichid. Cantitatea de bulgur se va tripla dupa ce va fierbe.
Ingrediente necesare:
1 cana de bulgur
1 cana si jumatate de apa
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Bulgurul se clateste cu apa rece din belsug si se scurge.
Se pune intr-o craticioara cu apa si sarea.
Se pune la fiert la foc mediu, iar cand incep sa iasa bule se da focul mic.
Se tine pe foc cam 12 minute, cu capacul pus.
Se ia jos de pe foc si se lasa deoparte 10 minute, tot cu capacul pus.
Se amesteca cu furculita si se serveste.
Retete la care se poate folosi bulgurul:
Tocanita de rata cu suc de rodii
Tocanita de pui cu nuca si rodie reteta din bucataria iraniana