Tocanita de pui cu nuca si rodie reteta din bucataria iraniana

tocanita de pui cu nuca si rodie

Reteta de tocanita de pui cu nuca si rodie vine din bucataria persana si mai avem pe blog unele adaptari, dar de data aceasta am incercat varianta originala.
Este o tocanita placut aromata, cu o textura si un gust aparte. Nucile in combinatie cu pasta de rodie dau o textura interesanta, iar gustul dulce acrisor nu se compara cu nimic altceva.
Tocanita persana de pui cu nuca si rodie sau fesenjan, cum este numita in persana, este o mancare ce ne surprinde foarte placut prin explozia de arome, dar si prin faptul ca nu are comparatie ca si gust.

M-am inspirat de pe My Persian Kitchen, un site pe care il recomand celor ce iubesc mancarurile iraniene.

Din bucataria persana am mai postat si kebab cu piept de pui si sofran, supa iraniana cu fulgi de ovaz sau orez in stil iranian.

tocanita de pui cu rodie2

Ingrediente tocanita persana de pui cu nuca si rodie

8 pulpe inferioare de pui
150 g de nuca
1 ceapa
100 ml pasta de rodie
1/4 lingurita sofran
1/2 lingurita cardamon
1/2 lingurita curcuma
4-500 supa de pui sau apa
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita piper
2 linguri de ulei

Mod de preparare reteta

Daca nu aveti pasta de rodie, folositi suc de rodie pe care il veti fierbe pana devina o pasta.
Nuca se rumeneste intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se macina.
Pulpele de pui se rumenesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se iau deoparte. Ceapa se prajeste, se adauga pulpele de pui si supa si se fierb cam 30 de minute.
Se adauga curcuma, sarea, piperul, nucile macinate si pasta de rodie si se fierb inca 20 de miute sau pana cand scade lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga si sofranul.
Se serveste cu orez basmati si cu o salata.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.