Tocanita de rata cu suc de rodii
Bucataria internationala,  Mâncăruri cu carne

Tocanita de rata cu suc de rodii

Reteta Tocanita de rata cu suc de rodii are la baza Fesenjan,care cred ca este crema bucatariei iraniene, o reteta care te duce cu gandul la camere pline de bogatii si cu simtiturile in bazarul de condimente. Te transporta intr-o lume magica,unde ingredientele se combina si ne dau niste arome nemaintalnite,care ne vor face sa ne dorim sa incercam si alte mancaruri din bucataria persana.

Ingrediente

o jumatate de rata
o ceapa
o lingura de ulei
1 lingurita curcuma
500 ml suc de rodii (proaspat sau din concentrat)
1/2 lingurita fulgi de ardei iuti
1/4 lingurita sofran
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta Tocanita de rata cu suc de rodii

Se spala si se curata jumatatea de rata si se portioneaza.
Ceapa se curata si se taie in felii subtiri. Se caleste in ulei, apoi se adauga curcuma si bucatile de rata.
Se rumenesc putin, condimentam cu chili pul biber, sare si piper.
Se adauga sucul de rodii si sofranul si lasam sa fiarba.
Dupa ce incepe sa clocoteasca, dam focul mic si se fierba cam o ora.
Se serveste cu orez si iaurt.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.