Mini Amandine
Mini amandine este o reteta delicioasa de prajiturele care arata bine pe mesele de sarbatori si nu numai.
Se prepara la fel cu prajitura amandina, dar se vor taia in bucati mai mici.
Chiar daca pare o reteta migaloasa, sa stiti ca nu este si chiar merita sa o incercati.
Ingrediente
Blat
150 g faina alba, cernuta
5 oua
200 g zahar
4 linguri cacao
1 plic mic de praf de copt
varf de cutit de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Siropul
200 ml apa
100 g zahar
1/2 lingurita esenta de rom
1 plic de capuccino
Crema de unt
400 g unt, la temperatura camerei
200 g zahar pudra, cernut
3 linguri cacao, cernuta
1 lingurita esenta de rom
Glazura
300 ml smantana dulce
250 g ciocolata
Mod de preparare mini amandine
Mod de preparare blat
Preincalzim cuptorul.
Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-un bol, amestecam faina, cacaoa, sarea si praful de copt. Adaugam la compozitia de oua cate doua linguri si amestecam cu miscari usoare, de jos in sus. Continuam pana incorporam toata faina.
Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea 32×22 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt sau ulei si faina. Dam tava la cuptor 30-40 de minute sau facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese curata, blatul este copt. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Mod de preparare sirop
Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, plicul de capuccino si lasam sa fiarba siropul pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Mod de preparare crema de unt
Omogenizam untul cu zaharul pudra, cacaoa si romul. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mixerul.
Mod de preparare glazura
Punem smantana dulce pe foc si o lasam pana aproape sa fiarba. Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Turnam smantana dulce peste ciocolata si lasam sa stea cateva minute fara a o amesteca. Dupa ce au trecut cateva minute, amestecam cu un tel pana se omogenizeaza glazura.
Se feliaza in bucatele mai mici decat amandinele, cam 1,5×1,5 cm.