
Bomboane cu biscuiti si nuci reteta de bombite
Bomboane cu biscuiti si nuci. Bombite cu nuci si biscuiti. Trufe din biscuiti si nuci. Retete de deserturi fara coacere. Reteta de bombite din biscuiti si nuci prajite.
Bomboanele cu nuci si biscuiti sunt un desert simplu si delicios, care combina texturile crocante ale nucilor si biscuitilor cu dulceata si aromele intense ale ingredientelor folosite. Aceste bomboane sunt ideale pentru a fi servite la ocazii speciale sau pur si simplu ca o gustare dulce intr-o dupa-amiaza relaxanta. Reteta este foarte versatila, permitandu-ti sa experimentezi cu diverse ingrediente si arome, astfel incat sa obtii combinatia perfecta pentru gusturile tale.
Aceste bomboane sunt perfecte pentru a satisface pofta de dulce si sunt un desert rapid si usor de realizat, potrivit pentru orice ocazie. Se poate personaliza reteta adaugand stafide, fructe uscate sau chiar bucatele de ciocolata in compozitie pentru un plus de savoare.
Pe langa clasicele bilute din salam de biscuiti, mai sunt si cele cu banane si nuca de cocos sau bilutele Jerbo
Ingrediente:
200 g biscuiti Petit Beurre
150 g nuci
100 g zahar pudra
100 g unt topit
2-3 linguri cacao
100 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie sau rom
100 g ciocolata (pentru glazura, optional) sau cateva linguri de cacao sau nuci prajite
1 lingura ulei (daca folositi ciocolata pentru glazura)
cacao sau nuci prajite pentru tavalit
Mod de preparare reteta Bomboane cu biscuiti si nuci
Se pregatesc ingredientele. Nucile se prajesc usor intr-o tigaie sau la cuptor.
Se maruntesc biscuitii folosind un robot de bucatarie sau pusi intr-o punga si zdrobiti cu un sucitor pana devin un fel de pesmet.
Se maruntesc nucile in bucati mici, astfel incat sa se simta textura acestora in bomboane.
Intr-un bol mare, se amesteca biscuitii maruntiti cu nucile tocate, zaharul pudra si cacao.
Se adauga untul topit si esenta de vanilie sau rom.
Se toarna treptat laptele peste amestec si se framanta pana se obtine o compozitie omogena si usor de modelat. Daca este prea moale, se mai pot adauga biscuiti maruntiti; daca este prea tare, se mai adauga putin lapte.
Se iau mici portii din compozitie si se modeleaza in forma de bilute.
Se pun bomboanele pe un platou si se lasa la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se intari.
Pentru glazura de ciocolota, se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de ulei intr-un bol, fie la bain-marie, fie la microunde.
Se inmoaie fiecare bomboana in ciocolata topita, apoi se pun din nou pe platou si apoi la frigider pana cand glazura se intareste.
De asemenea, se pot pur si simplu tavali prin cacao, nuci maruntite sau chiar si nuca de cocos.
Bomboanele cu nuci si biscuiti sunt gata de servit! Se pot pastra la frigider intr-o cutie inchisa ermetic pentru cateva zile.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Bomboane Raffaello cu napolitane
Salam de biscuiti cu zahar brun

