Dovlecei pane cu mamaliga si mujdei reteta traditionala romaneasca
Dovlecei pane cu mamaliga si mujdei. Reteta de dovlecei pane. Dovlecei pane, mamaliga si mujdei. Dovlecei pane cu faina. Reteta simpla de dovlecei pane.
Dovleceii pane cu mamaliga si mujdei sunt un preparat traditional romanesc, savuros si reconfortant. Aceasta combinatie de ingrediente simple ofera un gust intens si o textura crocanta, fiind ideala atat ca antreu, cat si ca fel principal.
Dovleceii, bogati in vitamine si antioxidanti, sunt prajiti intr-o crusta aurie, iar mamaliga, un simbol al gastronomiei romanesti, completeaza perfect acest preparat.
Mujdeiul, un sos pe baza de usturoi, adauga o nota de prospetime si un gust inconfundabil, transformand acest fel de mancare intr-o adevarata delicatesa.
Dovleceii pane sunt un preparat culinar apreciat si pot fi serviti ca antreu sau garnitura. Mai pot fi acompaniati de sosuri, cum ar fi tzatziki sau sos de iaurt.
Ingrediente dovlecei pane cu mamaliga si mujdei:
Pentru dovlecei pane:
2 dovlecei mari
2-3 oua
200 g faina
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru mamaliga:
200 g malai
800 ml apa
Sare, dupa gust
Pentru mujdei:
4-5 catei de usturoi
50 ml ulei
Sare, dupa gust
Apa (optional, pentru a subtia mujdeiul)
Mod de preparare reteta dovlecei pane cu mamaliga si mudjei
Dovleceii pane
Se pregatesc ingredientele.
Se spala dovleceii si se taie in felii subtiri (aproximativ 0.5 cm grosime).
Se presara sare pe feliile de dovlecei si se lasa sa stea timp de 15-20 de minute pentru a-si elimina excesul de apa.
Intr-un bol, se bat ouale cu sare si piper.
Se pune faina intr-un alt bol.
Se da fiecare felie de dovlecel prin ou, apoi prin faina, asigurandu-te ca este complet acoperita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Prajeste feliile de dovlecel pana devin aurii si crocante pe ambele parti. Scoate-le pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Mamaliga
Intr-o oala, se aduce apa la fierbere. Se adauga sare.
Cand apa fierbe, se adauga treptat malaiul, amestecand constant cu un tel pentru a evita formarea cocoloaselor.
Se fierbe mamaliga la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de aproximativ 15-20 de minute, pana se ingroasa si devine cremoasa.
Mujdeiul
Se curata usturoiul si se zdrobeste, apoi se adauga sare.
Se amesteca usturoiul cu uleiul, care se adauga putin cate putin, pana devine o pasta. Se poate adauga putina apa pentru a subtia mujdeiul.
RECOMAND SI ACESTE RETETE CU DOVLECEI:
Dovlecei umpluti cu carne tocata