Salata libaneza cu bulgur cu rosii, masline si patrunjel
Salata libaneza cu bulgur. Salata de vara cu bulgur, rosii, patrunjel si masline. Retete arabesti. Reteta de salata cu bulgur.
Salata cu bulgur, rosii, masline si patrunjel este o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru zilele de vara sau pentru un pranz rapid. Este o adaptare a celebrei salate Tabbouleh.
Tabbouleh este o salata traditionala originara din Orientul Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau proaspat si sanatos. Aceasta salata este obisnuita in special in Liban si Siria, dar se consuma si in alte tari din regiune. Ingredientele principale ale tabbouleh-ului includ bulgur, patrunjel proaspat, rosii, ceapa verde, menta, suc de lamaie si ulei de masline. Recomand si varianta cu quinoa.
Acesta reteta imbina textura pufoasa a cuscusului cu prospetimea rosiilor, aroma intensa a maslinelor si parfumul proaspat al patrunjelului.
Este o salata versatila, care poate fi servita ca fel principal, garnitura sau chiar la o petrecere. In plus, este usor de preparat si poate fi personalizata in functie de preferintele tale!
Aceasta salata nu doar gustoasa, ci si plina de nutrienti. Este perfecta pentru a fi savurata la o masa in familie, un picnic sau la o intalnire cu prietenii. Incearca sa o personalizezi cu masline de diferite tipuri sau adauga branza feta pentru un gust si mai intens.
Ingrediente Salata libaneza cu bulgur
1 cana de bulgur
1 cana si jumatate de apa
sare, dupa gust
200 g rosii cherry sau rosii normale, taiate cubulete
100 g masline verzi sau negre
2 bucati de ceapa verde
1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
2-3 linguri de ulei de masline
Sucul de la o lamaie
Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta salata libaneza cu bulgur
Se pregatesc ingredientele.
Rosiile se taie in jumatati sau sferturi, iar ceapa verde rondele. Patrunjelul se taie marunt sau se poate toca.
Bulgurul se clateste cu apa rece din belsug si se scurge.
Se pune intr-o craticioara cu apa si sarea.
Se pune la fiert la foc mediu, iar cand incep sa iasa bule se da focul mic.
Se tine pe foc cam 12 minute, cu capacul pus.
Se ia jos de pe foc si se lasa deoparte 10 minute, tot cu capacul pus.
Se amesteca cu furculita si se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol mare, se combina rosiile taiate, maslinele, ceapa taiata rondele si patrunjelul tocat. Se pot adauga si alte legume, cum ar fi ardei sau castraveti, in functie de preferinte.
Se adauga bulgurul peste amestecul de legume.
Se stropeste salata cu ulei de masline si sucul de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se amesteca bine pentru a combina toate ingredientele.
Salata se poate servi imediat sau poate fi lasata la frigider pentru a se raci si a se imbina aromele. Este delicioasa atat rece, cat si la temperatura camerei.
RECOMAND SI ACESTE SALATE:
Salata de paste cu ton si legume reteta rapida, sanatoasa si delicioasa
Salata orientala de primavara cu ridichi si ceapa verde