Chec cu banane sau Banana bread reteta simpla de chec

Chec cu banane sau banana bread

Reteta de chec cu banane este un mod excelent de a folosi bananele bine coapte. De fapt, e chiar recomandat sa le folositi pe cele maro, deoarece sunt mai aromate.

Chec cu banane este o reteta foarte simpla, pe care o puteti pregati in orice zi a saptamanii. Contine ingrediente simple si accesibile, pe care le avem acasa.
Are un gust placut si aromat, se poate consuma alaturi de o cana de lapte, ceai, cafea, iaurt sau kefir. Se poate pune la pachet sau se poate pregati rapid cand vin musafiri neanuntati.

Este un desert foarte bine cunoscut peste hotare si se numeste Banana Bread. Foarte indragit de copii, dar si de adulti.

Se poate pregati si in tava de muffins, dar si sub alte forme. Se pot servi ca atare sau se pot orna cu ciocolata si sprinkles.

Chec cu banane este pe gustul celor mici, dar si al celor mari.

Vedeti si reteta de chec pufos sau chec simplu.

Ingrediente Chec cu banane

60 gr unt
175 g zahar
1 zahar vanilat
2-3 banane, zdrobite
1 ou, batut
200 g faina
2 lingurite praf de copt
100 ml  lapte

Mod de preparare reteta Chec cu banane

Se porneste cuptorul la 180 C si se tapeteaza cu unt si faina o forma de 9×23 cm.
Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema.
Adauga banana si amesteca.
Se adauga oul si se amesteca putin cate putin,iar apoi se pune zaharul vanilat.
Acum se adauga alternativ faina cu laptele amestecand foarte usor.
Se toarna in forma si se da la cuptor 45 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Se lasa 5 minute apoi se scoate din forma.
Se lasa sa se raceasca si apoi se poate felia.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Chec cu banane sau Banana bread reteta simpla de chec

  1. As putea inlocui faina cu faina de migdale,hrisca,cocos,tapioca…?Eu fac prajituri,checuri cu faina de migdale.Oare sa risc?Bananele sunt dulci,as putea scoate zaharul din reteta,sau sa pun doar putin? Checul arata tare bine 🙂

    1. Nu stiu cum se comporta celelalte tipuri de faina, dar daca le-ai mai folosit la ceva asemanator, atunci sigur merge si aici.
      Poti pune zahar dupa gust, reteta e dintr-o carte publicata in SUA, acolo toate deserturile au mult prea mult zahar. De obicei reduc si eu cantitatea.

      1. Multumesc mult pt raspuns :* am sa incerc dupamasa.Am facut acum 2 zile ceva asemanator,2 banane,1 ou,1 cana de banane pasate,1 cana si jumatate de ovaz(fin),1 cana de migdale macinate,o lingurita de praf de copt bio si putin lapte de cocos,cam 5-7 linguri.a iesit pufoasa si usoara,ca puful,foarte buna si aromata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.