salata de paste cu ton
Legume,  Paste,  Salate

Salata de paste cu ton si legume reteta rapida, sanatoasa si delicioasa

Salata de paste cu ton. Salata de paste cu legume si ton. Salata de paste. Retete rapide cu paste. Salata rece cu paste.

Salata de paste cu  legume si ton este un preparat delicios si versatil, perfect pentru pranzuri usoare sau cine rapide. Aceasta reteta imbina texturi si arome variate, oferind nu doar un gust savuros, ci si un aspect atragator. Pastele fierte al dente se combina armonios cu tonul, bogat in proteine, si legumele proaspete, aducand un aport de vitamine esentiale.

In plus, salata de paste poate fi personalizata in functie de preferintele alimentare, adaugand ingrediente precum masline, porumb dulce, ardei, sunca sau chiar branza. Este usor de preparat si poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca garnitura la alte preparate. Gateste-o pentru o masa rapida in zilele aglomerate sau pentru a impresiona invitatii la o petrecere, iar rezultatul va fi cu siguranta apreciat de toata lumea!

Se poate transporta la servici sau la scoala intr-un borcan.

Ingrediente

250g paste (de preferat paste scurte, cum ar fi fusilli sau penne)
2 rosii mari, taiate cubulete
1 castravete mare, taiat cubulete
1 cana de porumb fiert (proaspat sau conservat)
optional: masline negre, ceapa rosie, patrunjel sau busuioc
Pentru dressing:
1/4 cana de ulei de masline extra virgin
2 linguri de otet balsamic sau otet de vin rosu
1 catel de usturoi, zdrobit (optional)
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta salata de paste cu ton

Se pregatesc ingredientele.
Se pun pastele intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj sau pana cand sunt al dente. Se strecoara si se clatesc sub apa rece pentru a opri procesul de gatire si pentru a le raci.

Intr-un bol mare, se combina pastele gatite, rosiile cubulete, castravetii cubulete, porumbul, maslinele si ceapa rosie (daca folositi).

Pentru a pregati dressing-ul, se amesteca intr-un borcan mic uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul zdrobit (daca folositi), sare si piper. Se agita bine borcanul pentru a emulsiona dressingul.

Se toarna dressingul peste salata de paste si se amesteca usor pentru a combina toate ingredientele si pentru a le acoperi uniform cu dressingul.

Se lasa salata sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a permite aromelor sa se combine si pentru a se raci bine.

Salata de paste se serveste ca un fel principal sau ca o garnitura racoritoare si satioasa. Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Salata de paste cu rosii uscate

Salata de paste cu rosii uscate

Salata cu paste orzo

Salata cu paste orzo

Salata turceasca cu naut, rosii, feta, sumac si patrunjel

Salata turceasca cu naut

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.