Taitei de orez cu urechi de lemn si varza reteta chinezeasca
Taitei de orez cu urechi de lemn. Retete asiatice cu taitei de orez. Retete asiatice cu urechi de lemn. Retete chinezesti pas cu pas.
Taiteii de orez cu urechi de lemn si varza sunt un preparat culinar popular in bucataria asiatica, apreciat atat pentru gustul sau delicios, cat si pentru textura unica pe care o aduc ingredientele folosite.
Aceasta reteta imbina taiteii de orez, care sunt o sursa importanta de carbohidrati, cu urechile de lemn, ciuperci asiatice cu o textura distinctiva si un gust subtil, si varza, care adauga crocantenie si prospetime.
Originari din China, taiteii de orez sunt un ingredient versatil, folosit in diverse preparate, de la supe la salate si prajeli.
Urechile de lemn, cunoscute si sub numele de ciuperci de lemn, sunt utilizate frecvent in preparatele asiatice datorita proprietatilor lor nutritive si a caracterului usor gelatinos, care confera mancarii o senzatie placuta la consum.
Varza, pe de alta parte, este bogata in vitamine si minerale, fiind un ingredient care completeaza perfect preparatul prin aportul sau de nutrienti.
Recomand sa incercati si reteta de pui cu urechi de lemn, un alt deliciu din bucataria chinezeasca.
Aceasta reteta nu doar ca este savuroasa, dar ofera si un echilibru excellent intre aromele ciupercilor si prospetimea legumelor, transformand fiecare masa intr-o experienta culinara de neuitat.
Fie ca este servita ca fel principal sau ca garnitura, taiteii de orez cu urechi de lemn si varza sunt o alegere excelenta pentru oricine isi doreste sa exploreze aromele bogate ale bucatariei asiatice.
Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul vostru, puteti adauga si alte legume sau proteine (cum ar fi tofu, pui sau creveti) daca preferati.
Ingrediente:
200g taitei de orez
200g ciuperci de lemn, feliate subtiri
200g varza, taiata bucati sau fideluta
2 catei de usturoi, maruntiti
2 linguri de ulei de susan
2 linguri de sos de soia
1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
Sare si piper, dupa gust
Coriandru proaspat sau ceapa verde, tocata pentru decor (optional)
Mod de preparare taitei de orez cu urechi de lemn
Se pregatesc ingredientele.
Ciupercile de lemn se spala si se pun la inmuiat in apa calda timp de aproximativ 30 de minute, pana devin moi. Dupa ce s-au inmuiat, se clatesc bine si se taie in fasii.
Se fierb taiteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se clatesc sub apa rece pentru a opri procesul de gatire si pentru a impiedica lipirea.
Intr-o tigaie mare sau wok, se incalzeste uleiul la foc mediu.
Se adauga cateii de usturoi maruntiti si ghimbirul ras in tigaie si se calesc pana cand devin aurii si elibereaza aroma, avand grija sa nu ardeti usturoiul.
Se adaugati ciupercile de lemn feliate si varza taiata in tigaie si se calesc pana cand ciupercile se inmoaie usor si varza devine crocanta.
Se adaugati sosul de soia peste ciuperci si varza si se amesteca bine pentru a le acoperi uniform.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se adauga taiteii de orez fierti in tigaie si se amesteca bine, pentru a incorpora toate aromele.
Se tin pe foc timp de inca 1-2 minute sau pana cand toate ingredientele sunt incalzite uniform.
Optional, se poate presara coriandru proaspat tocat sau ceapa verde pentru un plus de prospetime si savoare.
Taiteii de orez cu ciuperci de lemn si varza se servesc calzi, ca un fel principal sau ca o gustare satioasa.
Pofta buna!