Supa chinezeasca iute acrisoara
Asia,  China,  Supe/ciorbe,  Vegetariene

Supa chinezeasca iute acrisoara – reteta delicioasa ca la restaurant

Supa chinezeasca iute acrisoara. Hot and sour soup. Retete chinezesti simple. Cum sa faci supa iute acrisoara. Retete chinezesti rapide si usor de facut. Supa iute acrisoara in stil chinezesc. Supa chinezeasca traditionala. Cum sa faci supa chinezeasca iute acrisoara. Reteta autentica de supa chinezeasca iute si acrisoara. Supa chinezeasca cu tofu si ardei iute. Supa chinezeasca cu otet de orez si sos de soia. Reteta supa chineasca restaurant.

Supa chinezeasca iute acrisoara este un preparat traditional din bucataria asiatica, cu o combinatie perfecta intre gustul picant si cel acrisor. De obicei, este servita ca antreu intr-o masa chinezeasca, dar poate deveni si o masa principala delicioasa, mai ales in zilele racoroase.

Ce este supa chinezeasca iute acrisoara?

Supa chinezeasca iute acrisoara (sau „Sour and Spicy Soup” in engleza) este o supa traditionala din bucataria chinezeasca, cunoscuta pentru echilibrul perfect intre aciditatea otetului de orez si dulceata usoara a ingredientelor. Aceasta supa este, de obicei, condimentata cu ardei iuti si ghimbir, dar si cu sos de soia pentru o nota sarata. Ingredientele variaza in functie de regiune, dar majoritatea retetelor includ tofu, ciuperci, oua batute si carne de pui sau porc.

Sfaturi si variante

Pentru o varianta cu carne: Poti adauga carne de pui  sau de porc.

Pentru un gust mai autentic: Foloseste otetul de orez alb sau negru pentru o aroma mai intensa.

Pentru o supa mai picanta: Adauga mai multi ardei iuti sau chiar sos de chili.

Ajustarea consistentei: Daca iti place o supa mai subtire, redu cantitatea de amidon de porumb. Daca vrei o supa mai densa, poti creste cantitatea de amidon.

Supa chinezeasca iute acrisoara

Beneficii pentru sanatate

Pe langa faptul ca este delicioasa, supa chinezeasca iute acrisoara poate aduce si cateva beneficii pentru sanatate datorita ingredientelor sale:

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si digestive.

Ardeii iuti contin capsaicina, care ajuta la accelerarea metabolismului si la combaterea infectiilor.

Tofu este o sursa buna de proteine vegetale si este usor digerabil.

Aceasta supa a devenit cunoscuta si pe la noi, deoarece o regasim in meniurile restaurantelor chinezesti.
Saptamana trecuta am vazut o reteta video si mi-am propus s-o incerc si eu. Am preparat-o deja de 2 ori, dar eu am preferat varianta fara carne.
Este o supa mai groasa, care isi obtine aciditatea din otet, iuteala din piperul alb si aroma din uleiul de susan. In supa sunt prezente si fasiile de ou, pe care le regasim si in supa chinezeasca de ou.

Ingrediente pentru supa
Avem nevoie de:
ciuperci – eu am folosit hribi si galbiori uscati, urechi de lemn si shiitake, dar puteti folosi orice fel de ciuperci aveti
sosuri – sos de soia, otet din orez
amidon – pentru a ingrosa supa
tofu – am testat si fara, dar cum mie imi place tofu, o prefer cu
legume – un morcov, ceapa verde pentru ornat
oua – 2 bucati, pentru fasii
supa – de pui, de legume sau apa
arome – ulei de susan si piper alb, ghimbir

Va recomand sa nu puneti toata cantitatea de otet, sa puneti la inceput o lingura si sa gustati. Daca mai e nevoie, mai adaugati.

Ingrediente supa chinezeasca iute acrisoara

6 ciuperci uscate (hribi, galbiori, shiitake)

2 ciuperci urechi de lemn

1200 ml supa sau apa

60 ml sos de soia

60 ml otet de orez

30 ml sos de soia dark

1 lingurita piper alb

2 linguri amidon alimentar

¼ lingurita zahar

1 lingurita ghimbir ras

1 morcov

2 oua

1 cutie tofu

ulei de susan

ceapa verde

Mod de preparare reteta

Se pune supa la fiert, impreuna cu ciupercile uscate. In prealabil, se pot inmuia in apa pentru 20 de minute.
Cand incepe sa fiarba supa, adaugati morcovii taiati fasii.

Se adauga otetul. La inceput adaugati o lingura de otet si mai puneti pe parcurs.

Se adauga ghimbirul.

Intr-un bol, se combina sosul de soia, amidonul, piperul alb si zaharul. Se adauga mixul de sos de soia, amestecand supa.

Se bat ouale ca pentru omleta. Tofu se taie in cubulete.

Cand incepe sa fiarba din nou supa, se adauga ouale batute.

Dupa 5 secunde, se amesteca in zig zag, ca sa se formeze fasiile.

Se adauga usor bucatile de tofu.

Cand supa incepe sa fiarba din nou este gata.

Se toarna in boluri, se presara ceapa verde taia marunt si cateva picaturi de ulei de sunsa.
Pofta buna!

Supa chinezeasca iute acrisoara este un preparat delicios si reconfortant care imbina perfect arome contrastante. Cu ingrediente simple si usor accesibile, poti recrea acest preparat acasa si te poti bucura de gustul autentic al bucatariei chinezești. Fie ca o preferi picanta, acrisoara sau cu mai multe legume, aceasta supa iti va aduce un gust intens si o senzatie de satisfactie la fiecare lingura.

Retete chinezesti pe care sa le incercati acasa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.