Supa chinezeasca iute acrisoara
Supa chinezeasca iute acrisoara. Hot and sour soup. Retete chinezesti simple. Cum sa faci supa iute acrisoara. Retete chinezesti rapide si usor de facut. Supa iute acrisoara in stil chinezesc.
Aceasta supa a devenit cunoscuta si pe la noi, deoarece o regasim in meniurile restaurantelor chinezesti.
Saptamana trecuta am vazut o reteta video si mi-am propus s-o incerc si eu. Am preparat-o deja de 2 ori, dar eu am preferat varianta fara carne.
Este o supa mai groasa, care isi obtine aciditatea din otet, iuteala din piperul alb si aroma din uleiul de susan. In supa sunt prezente si fasiile de ou, pe care le regasim si in supa chinezeasca de ou.
Ingrediente pentru supa
Avem nevoie de:
– ciuperci – eu am folosit hribi si galbiori uscati, urechi de lemn si shiitake, dar puteti folosi orice fel de ciuperci aveti
– sosuri – sos de soia, otet din orez
– amidon – pentru a ingrosa supa
– tofu – am testat si fara, dar cum mie imi place tofu, o prefer cu
– legume – un morcov, ceapa verde pentru ornat
– oua – 2 bucati, pentru fasii
– supa – de pui, de legume sau apa
– arome – ulei de susan si piper alb, ghimbir
Va recomand sa nu puneti toata cantitatea de otet, sa puneti la inceput o lingura si sa gustati. Daca mai e nevoie, mai adaugati.
Supa chinezeasca iute acrisoara
- 6 ciuperci uscate (hribi, galbiori, shiitake)
- 2 ciuperci urechi de lemn
- 1200 ml supa sau apa
- 60 ml sos de soia
- 60 ml otet de orez
- 30 ml sos de soia dark
- 1 lingurita piper alb
- 2 linguri amidon alimentar
- ¼ lingurita zahar
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 morcov
- 2 oua
- 1 cutie tofu
- ulei de susan
- ceapa verde
Mod de preparare reteta
Se pune supa la fiert, impreuna cu ciupercile uscate. In prealabil, se pot inmuia in apa pentru 20 de minute.
Cand incepe sa fiarba supa, adaugati morcovii taiati fasii.
Se adauga otetul. La inceput adaugati o lingura de otet si mai puneti pe parcurs.
Se adauga ghimbirul.
Intr-un bol, se combina sosul de soia, amidonul, piperul alb si zaharul. Se adauga mixul de sos de soia, amestecand supa.
Se bat ouale ca pentru omleta. Tofu se taie in cubulete.
Cand incepe sa fiarba din nou supa, se adauga ouale batute.
Dupa 5 secunde, se amesteca in zig zag, ca sa se formeze fasiile.
Se adauga usor bucatile de tofu.
Cand supa incepe sa fiarba din nou este gata.
Se toarna in boluri, se presara ceapa verde taia marunt si cateva picaturi de ulei de sunsa.
Pofta buna!
Retete chinezesti pe care sa le incercati acasa: