Mapo tofu in stil chinezesc o reteta autentica cu tofu
Mapo tofu in stil chinezesc este o reteta autentica cu tofu din China. Cei care indragesc bucataria acestei tari, vor fi cuceriti de gustul ei.
Pentru reteta de mapo tofu in stil chinezesc aveti nevoie de tofu simplu, tare, fara arome adaugate.
Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si pui teriyaki, pachetele de primavara spring rolls sau pui cu ghimbir si sos de soia.
Reteta de mapo tofu in stil chinezesc merita incercata!
Ingrediente mapo tofu in stil chinezesc
120 g de carne tocata de porc (sau pui, curcan, vita)
1 lingurita sos de soia light
1/2 lingurita ghimbir ras
1 lingurita amidon alimentar
2 lingurite de boabe de piper de Sichuan
1 lingurita de ulei
3 linguri de pasta fermentata de soia
2 linguri de ceapa verde tocata
1-2 lingurite de ulei de chili
400 g de tofu tare
200 ml supa sau apa
1/4 lingurita de 5 arome chinezesti
1 lingurita de zahar sau dupa gust
Mod de preparare reteta mapo tofu in stil chinezesc
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine.
Tofu se taie in cuburi de marime egala.
Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pune piperul de Sichuan si se rumeneste, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie absorbant. Le puteti folosi la urma pentru decor.
Se adauga carnea tocata si pasta fermentata de soia. Se amesteca bine pana cand e facuta carnea si se adauga ceapa verde.
Se pun deasupra bucatile de tofu si se adauga uleiul de chili, 5 arome chinezesti si zaharul.
Se adauga supa sau apa si se fierbe, cu capac, cam 10-15 minute pana cand tofu devine moale si lichidul s-a redus la jumatate.
Se gusta si se mai adauga condimente daca e nevoie.
Amidonul alimentar se amesteca bine intr-un bol mic impreuna cu o lingura de apa. Se pune in wok si se amesteca usor pana cand sosul se ingroasa.
Se ia de pe foc si se serveste ca atare sau cu orez simplu, la aburi.
Se orneaza cu ceapa verde si piper de Sichuan pisat.
Sursa retetei o gasiti aici.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.