Gyoza coltunasi japonezi
Aperitiv,  Asia,  Japonia

Gyoza coltunasi japonezi

Dupa ce v-am aratat varianta coreana  coltunasi mandu, acum am facut si Gyoza coltunasi japonezi. Din pacate la noi inca nu se gasesc foile de wonton, dar se pot prepara si acasa. Puteti folosi aceste foi si la alte retete asiatice.

Daca vrei sa experimentezi bucataria asiatica, incearca coltunasi japonezi gyoza.
Daca incercati si voi Gyoza coltunasi japonezi veti repeta reteta.

Recomand si reteta din bucataria japoneza de pui cu sos Teriyaki

pui teriyaki

Ingrediente Gyoza coltunasi japonezi

Ingrediente pentru foile de wonton:
250 gr faina
1/4 cana de apa rece (50 ml)
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Ingrediente pentru umplutura:
250 gr carne de porc macra
1 lingura sos de soia
2 lingurite ulei de chili
1 morcov (optional),taiat julienne
6 cepe verzi,taiate rondele subtiri
ghimbir ras dupa gust
o jumatate de varza Napa (chinezeasca),taiata fasii subtiri
50 ml supa de vita

Mod de preparare reteta Gyoza coltunasi japonezi

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Intindem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Cu varful degetelor luam din compozitie si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Gyoza se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu sos.
Ingrediente sos:
50 ml sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita miere
1 lingurita ulei de chili
1 lingura otet sau dupa gust
Se amesteca toate ingredientele,eventual se pot schimba cantitatile dupa propriul gust.

 

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.