Briose Chelsea
Aluaturi Aluaturi dulci Bucataria internationala Desert Muffins Pentru copii

Briose Chelsea reteta de rulouri englezesti

Briose Chelsea. Rulouri cu stafide . Rulouri englezesti Chelsea.
Din cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii” si unde apar sub denumirea de Chelsea Buns.

Ingrediente Briose Chelsea

225 ml lapte caldut
1 ou
500 gr faina
1/2 lingurita sare
6 linguri zahar pudra
50 gr unt moale
un cub mic de drojdie (25 gr)
Ptr umplutura:
25 gr unt topit
100 gr stafide
1 lingurita coaja de lamaie
2 linguri de zahar brun

Mod de preparare reteta

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.
Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.
Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.
Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.

Recomand sa incercati si:
Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase

Painici cu merisoare

Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara

Pancakes coreene Hotteok

Print Friendly, PDF & Email

16 comentarii

  1. Zau ca arata tare bine si e…..tare apetisanta .
    Oare ti-o mai fi ramas ceva , si pentru mine ?
    Precis ca ai avut si ajutoare destoinice, ca de obicei…..
    Te tzuc cu mult drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.