Briose Chelsea
Aluaturi,  Aluaturi dulci,  Bucataria internationala,  Desert,  Muffins,  Pentru copii

Briose Chelsea reteta de rulouri englezesti

Briose Chelsea. Rulouri cu stafide . Rulouri englezesti Chelsea.
Din cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii” si unde apar sub denumirea de Chelsea Buns.

Ingrediente Briose Chelsea

225 ml lapte caldut
1 ou
500 gr faina
1/2 lingurita sare
6 linguri zahar pudra
50 gr unt moale
un cub mic de drojdie (25 gr)
Ptr umplutura:
25 gr unt topit
100 gr stafide
1 lingurita coaja de lamaie
2 linguri de zahar brun

Mod de preparare reteta

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.
Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.
Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.
Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.

Recomand sa incercati si:
Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase

Painici cu merisoare

Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara

Pancakes coreene Hotteok

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.