Aluaturi,  Pizza

Pizza cu maia

Acum cateva luni am cochetat cu maia cu ajutorul Codrutei si cu acea ocazie am facut o pizza,care a fost cea mai buna pizza ever. Maia mea,deocamdata,este la congelator si astept anotimpul rece ca sa pot experimenta iar.

Ingrediente:
220 ml apa
350 gr faina alba
7 gr sare
30 gr maia activa
360 ml sos de pizza de casa
300 gr cascaval ras


Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.
Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.
Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.
Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile.
A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.
Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii,usturoi,ceapa calita,busuioc,oregano si ulei de masline) si cascaval ras.
Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.