Conserve,  Retete romanesti

Dulceata din coaja de pepene rosu

Ingrediente dulceata din coaja de pepene rosu

500 g coaja de pepene
300 g zahar
o cescuta de apa
1 lingura scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/4 lingurita ghimbir
cateva boabe cardamon crapate

Mod de preparare reteta dulceata din coaja de pepene rosu

Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare.
Se pune la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca.
Se ia spuma si se arunca.
Se fierbe cam 20 de minute sau pana cand coaja de pepene este moale si are o culoare transparenta.
Se pune in borcane sterilizate si se da la dunst cam 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.

Incercati dulceata din coaja de pepene rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.