Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Tort de clatite

30 min

simplu

4 portii

Tort de clatite. Cum se prepara tortul de clatite. Reteta de tort simplu si rapid. Reteta de clatite.

Probabil vi s-a intamplat si voua sa va prinda duminica dupa amiaza fara nici un desert in casa. Si daca te mai prinde si o carantina, atunci te orientezi sa pregatesti ceva bun in functie de ce ai prin casa.
De obicei pregatesc niste clatite rusesti Oladi sau papanasi, dar dupa ce am facut inventariul ingredientelor am optat pentru tortul de clatite.
Daca ar fi trebuit sa aleg ceva pentru dimineata, cu siguranta ar fi fost Pancakes pufoase reteta de baza de clatite americane, Pancakes cu afine sau chiar Pancakes cu banane

Cum se bate frisca naturala
Folositi o frisca naturala, cu un continut de grasimi de cel putin 30%, de preferat cele cu 35%.
Mai intai, sa va asigurati ca e racita bine. Cu 10 minute inainte sa o bateti, se pune in frigider bolul si telul.
Se bate mai intai frisca si apoi se adauga treptat zaharul pudra si esenta de vanilie.
Aveti grija sa nu o bateti mai mult decat e nevoie sau riscati sa faceti unt.

Am folosit apa minerala, stiu de la mama ca face clatitele mai pufoase. La ingrediente este trecut 1 lingura de zahar pudra, va recomand sa adaugati mai intai o lingurita si daca este nevoie sa mai adaugati.

Daca incercati reteta, va astept pe Instagram cu pozele.

Va mai recomand sa incercati si Prajitura rasturnata cu mere si frisca

Poate vreti si voi sa incercati Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 200 gr faina
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit

Pentru umplut:

  • 300 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • visine din compot
4
Portii: 4

Mod de preparare reteta tort de clatite

Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol se pun ouale, laptele si apa minerala. Se amesteca cu telul.

Se adauga faina si sarea si se amesteca.

Se pune o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat se adauga compozitie cu polonicul.

Clatita se intoarce pe partea cealalta.

Se scoate pe o farfurie. Se prepara restul clatitelor.
Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca.
Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate bate si cu telul (dureaza mult) sau un mixer.
Se bate cateva minute, iar cand incepe sa se lege si sa-si mareasca volumul se adauga 1 lingurita de zahar pudra si esenta de vanilie. Daca mai e nevoie, adaugati si restul de zahar pudra. Se mai bate cateva secunde la viteza mica.

Am folosit visine din compot. Le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.

Se pune o clatita pe platou sau farfurie. Se pune un strat de frisca si cateva visine.

Se aplica urmatoarea clatita, frisca si visine si tot asa pana se termina clatitele.

Se orneaza cu un strat de frisca, frunze de menta si visine.

Tort de clatite

Se da la rece pentru cel putin o ora si se serveste.


Pofta buna!

Va mai recomand si alte retete cu clatite:

Clatite pufoase cu iaurt

Pancakes pufoase cu maia naturala

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.