Supa chinezeasca de ou
Supa chinezeasca de ou Egg drop soup Retete chinezesti de supe. Cum se prepara supa de ou, reteta chinezeasca. Retete asiatice rapide.
Aceasta supa este una dintre cele mai rapide. Pe langa faptul ca se prepara repede, necesita ingrediente putine si este ieftina. Metoda de preparare este atat de simpla, ca si un incepator o poate pregati. Ingredientele le gasiti pe toate in magazinele noastre si sunt autohtone.
M-am inspirat de aici, iar cantitatile date sunt pentru 4 portii. Sa nu va asteptati la un gust exotic, reteta este chiar fada, diferita de ce v-ati astepta de la o reteta chinezeasca.
Pasii retetei sunt simpli: incalziti supa, adaugati amidonul amestecat cu apa, apoi oul batut. Serviti cu ceapa verde taiata marunt.
Folositi o supa de pui sau de legume, pe care o pregatiti in casa. De obicei, eu prepar o cantitate mai mare de supa din pui, tacam si legume si o pun la congelator in sticle de 0,5 l.
Va recomand sa incercati si supa vietnameza Pho
O alta supa delicioasa din Asia este si supa miso cu tofu, o reteta din bucataria traditionala japoneza.
Supa chinezeasca de ou
- 750 ml supa de pui sau de legume
- 1 lingura amidon alimentar
- 2 linguri apa rece
- 1 ou
- 1 ceapa verde
Mod de preparare reteta
Se pune la fiert supa, la foc mediu.
Intr-un bol se combina apa si amidonul alimentar.
Cand apa fierbe, se adauga amidonul cate putin, amestecand.
Se lasa sa fiarba cam 2 minute la foc mediu.
Intre timp, se bate oul.
Se reduce focul. Se adauga oul in supa fierbinte, amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se presara ceapa verde.
Se serveste fierbinte, in boluri. Pofta buna!
Va astept cu impresii aici, pe pagina de Facebook, pe Instagram sau pe grupul de discutii Carte de retete.