Supa vietnameza Pho reteta de supa de pui

supa vietnameza pho

60 min

simplu

6 portii

Supa vietnameza Pho. Cum se face supa vietnameza. Cum se prepara Pho. Ce este Pho. Supa vietnameza cu taitei de orez. Cum se face pho.

Aceasta supa poate fi preparata in orice sezon, dar iarna este cel mai apreciata. Este aromata si este una dintre cele mai cunoscute si apreciate supe din bucataria internationala.

Se prepara in fiecare casa din Vietnam, seamana cu supa de pui de la noi, doar ca in locul zarzavatului se adauga condimente specifice regiunii. Pe langa varianta cu pui, mai exista si cea cu vita.

Incercati si supa miso cu tofu reteta din bucataria japoneza

supa miso cu tofu

Recomand si pui vietnamez

pui vietnamez

Ingrediente supa vietnameza Pho

1 lingura de ulei
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
1 bucata de lemongrass
1 lingurita ghimbir pudra sau 2,5 cm ghimbir proaspat
2 bucati de anason stelat
1 bucata de scortisoara
1 lingurita seminte de coriandru
1/4 lingurita de 5 arome chinezesti
1/4 lingurita de boabe de piper
1 lingurita zahar
1 lingura sos de peste (fish sauce)
2 litri apa
1 cutie de tacam de pui
1 piept de pui
Pentru servit
ceapa verde
morcov
coriandru verde
chili
lime

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Se calesc in ulei, pana cand incep sa se caramelizeze.
Se adauga lemongrass, ghimbir, anason stelat, scortisoara, semințe de coriandru, cinci arome chinezesti și cateva boabe de piper.

Se adauga tacamul, pieptul de pui si apa si se fierb cam 30 de minute.

supa vietnameza pho

Intre timp se fierb taiteii de orez, conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu-i lasati sa se inmoaie prea tare, e de preferat sa fie fierti al dente. Dupa ce se scot din apa, se clatesc bine cu apa rece si se lasa la scurs.

Cand a fiert supa, se trece prin strecuratoare si se pune intr-o oala. Se adauga sosul de peste. Daca mai e nevoie, mai puteti pune in afara de cantitatea de la ingrediente.
Pieptul de pui se taie in bucatele sau se rupe in fasii.
Se pun in fiecare bol taitei de orez si pui si se toarna supa fierbinte cu polonicul.

Deasupra se adauga ceapa verde, morcov taiat fasii, coriandru verde, chili si o felie de lime.

Pofta buna!

supa vietnameza pho

Sursa reteta aici

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.