supa vietnameza pho
Asia,  Pui,  Supe/ciorbe

Supa vietnameza Pho reteta de supa de pui

Supa vietnameza Pho. Cum se face supa vietnameza. Cum se prepara Pho. Ce este Pho. Supa vietnameza cu taitei de orez. Cum se face pho. Supa pho. Supa pho cu pui. Reteta vietnameza. Supa traditionala vietnameza. Ingrediente pho cu pui. Reteta supa pho. Beneficii supa pho. Supa de pui vietnameza. Cum gatesc pho cu pui. Reteta autentica pho. Supa asiatica pui.

Pho cu Pui: Ghid Complet pentru Prepararea Supa Vietnameza Traditionala

 

Pho cu pui este una dintre cele mai iubite supe vietnameze, cunoscuta pentru aromele sale intense si echilibrul perfect intre ingredientele proaspete si condimentele exotice. Aceasta supa este mai mult decat un simplu preparat – este o experienta culinara, o calatorie in inima bucatariei vietnameze. In acest articol, vom explora tot ce trebuie sa stii despre pho cu pui: de la istoria sa fascinanta, ingredientele cheie si metodele traditionale de preparare, pana la beneficiile sale pentru sanatate.

Ce este Pho cu Pui?

 

Pho cu pui este o varianta populara a supei pho, originara din nordul Vietnamului. Aceasta se deosebeste de alte supe prin utilizarea unui bouillon usor si aromat, preparat din oase de pui, legume si o selectie de condimente specifice, cum ar fi anasonul stelat, cuisoarele si scortisoara. Spre deosebire de pho cu vita, care are un gust mai puternic si mai bogat, pho cu pui se remarca prin prospetimea sa delicata si gustul mai subtil.

Originea Supei Pho cu Pui

Se crede ca supa pho a aparut in jurul anilor 1900, in regiunea Hanoi. Initial, supa pho era preparata doar cu vita, dar odata cu influentele culinare franceze si migrarea vietnamezilor in sud, au inceput sa apara si alte variante, inclusiv pho cu pui. Aceasta a devenit rapid populara datorita usurintei in preparare si a gustului mai bland, perfect pentru toate varstele.

Supa vietnameza pho

Ingrediente Cheie pentru Pho cu Pui

 

Pentru a prepara pho cu pui autentic, trebuie sa alegi cu grija ingredientele. Iata ce vei avea nevoie:

Piept sau copane de pui: Carnea de pui este ingredientul principal, oferind consistenta si savoare.
Oase de pui: Folosite pentru a obtine o supa clara si aromata.
Legume proaspete: Ceapa, ghimbir, morcov si ridiche alba pentru a imbogati gustul bouillon-ului.
Condimente traditionale: Anason stelat, cuisoare, scortisoara si piper negru pentru a oferi acea nota distincta de pho.
Taitei de orez (banh phở): Taitei fini, de orez, ce completeaza textura supei.
Garnituri proaspete: Coriandru, busuioc thailandez, ceapa verde, germeni de fasole si lime pentru a adauga prospetime fiecarei portii.

Metoda de Preparare a Supei Pho cu Pui

Prepararea Supei: Fierbe oasele de pui impreuna cu legumele si condimentele. Indeparteaza spuma de la suprafata pentru a obtine un bouillon clar.
Adaugarea Carnii: Dupa ce supal este gata, adauga pieptul sau copanele de pui si fierbe pana cand carnea devine frageda. Scoate carnea, las-o sa se raceasca si taie-o felii subtiri.
Asamblarea: Asaza taiteii de orez fierti intr-un bol, adauga feliile de pui si toarna deasupra bouillon-ul fierbinte. Completeaza cu garnituri proaspete dupa gust.

Beneficiile Pho cu Pui pentru Sanatate

Pho cu pui nu este doar delicios, ci si foarte sanatos. Datorita ingredientelor sale naturale si continutului scazut de grasimi, aceasta supa este ideala pentru cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos. Iata cateva dintre beneficiile sale:

Imbunatatirea digestiei: Ghimbirul si condimentele folosite in supa ajuta la calmarea stomacului si imbunatatesc digestia.
Sursa de proteine: Carnea de pui ofera proteine de inalta calitate, esentiale pentru refacerea si dezvoltarea tesuturilor.
Antiinflamator: Anasonul stelat si cuisoarele au proprietati antiinflamatoare si antioxidante.
Hidratare si recuperare: Supa calda este perfect pentru hidratare si refacerea electrolitilor, fiind ideala dupa o raceala sau gripa.

Cum sa Servim Pho cu Pui

Pho cu pui se serveste cel mai bine fierbinte, cu o selectie variata de garnituri pe masa, astfel incat fiecare persoana sa isi poata personaliza supa dupa preferinte. Poti adauga sos de hoisin, sos de soia sau chiar ardei iute pentru un plus de savoare. Daca vrei o experienta autentica, incearca sa servesti supa alaturi de o bautura traditionala vietnameza, precum ceaiul de lotus sau cafeaua vietnameza.

 

Incercati si supa miso cu tofu reteta din bucataria japoneza

supa miso cu tofu

Recomand si pui vietnamez

pui vietnamez

Ingrediente Supa vietnameza Pho reteta de supa de pui

1 lingura de ulei
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
1 bucata de lemongrass
1 lingurita ghimbir pudra sau 2,5 cm ghimbir proaspat
2 bucati de anason stelat
1 bucata de scortisoara
1 lingurita seminte de coriandru
1/4 lingurita de 5 arome chinezesti
1/4 lingurita de boabe de piper
1 lingurita zahar
1 lingura sos de peste (fish sauce)
2 litri apa
1 cutie de tacam de pui
1 piept de pui
Pentru servit
ceapa verde
morcov
coriandru verde
chili
lime

Mod de preparare reteta Supa vietnameza Pho

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Se calesc in ulei, pana cand incep sa se caramelizeze.
Se adauga lemongrass, ghimbir, anason stelat, scortisoara, semințe de coriandru, cinci arome chinezesti și cateva boabe de piper.

Se adauga tacamul, pieptul de pui si apa si se fierb cam 30 de minute.

supa vietnameza pho

Intre timp se fierb taiteii de orez, conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu-i lasati sa se inmoaie prea tare, e de preferat sa fie fierti al dente. Dupa ce se scot din apa, se clatesc bine cu apa rece si se lasa la scurs.

Cand a fiert supa, se trece prin strecuratoare si se pune intr-o oala. Se adauga sosul de peste. Daca mai e nevoie, mai puteti pune in afara de cantitatea de la ingrediente.
Pieptul de pui se taie in bucatele sau se rupe in fasii.
Se pun in fiecare bol taitei de orez si pui si se toarna supa fierbinte cu polonicul.

Deasupra se adauga ceapa verde, morcov taiat fasii, coriandru verde, chili si o felie de lime.

Pofta buna!

supa vietnameza pho

Sursa reteta aici 

Pho cu pui este o supa vietnameza clasica, care imbina traditia cu gustul autentic. Preparata corect, aceasta poate deveni cu usurinta vedeta oricarei mese, aducand pe masa nu doar un preparat delicios, ci si o bucata din cultura si istoria Vietnamului. Urmand reteta de mai sus, vei reusi sa pregatesti o pho cu pui autentica, demna de cele mai bune restaurante vietnameze.

RECOMAND SI ACESTE SUPE DIN BUCATARIA ASIATICA”

Supa chinezeasca iute acrisoara

Supa chinezeasca iute acrisoara

Supa japoneza Ramen

Supa japoneza Ramen

Supa chinezeasca de ou

Supa chinezeasca de ou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.