
Samosa cu legume reteta de aperitiv indian
Samosa cu legume. Cum se prepara samosa. Ce este samosa. Samosa – aperitiv indian. Samosas- pateuri vegetariene indiene.
Samosa sunt niste pateuri umplute cu legume sau carne si se gasesc la orice colt de strada in India. Putem spune ca se incadreaza la street food. Sunt ca si covrigii la noi, le poti manca pe fuga si iti potolesc foamea.
Pot fi prajite in baie de ulei sau coapte la cuptor. Cele prajite sunt crocante si cu greu te poti opri din mancat.
Se pot consuma la micul dejun, ca snack, fel principal, dar si la cina. Sunt bune in orice moment al zilei.
Se pot adauga si alte ingrediente, se pot prepara cu carne sau branza, de asemenea, se pot adauga mai multe condimente. Experimentati pana gasiti varianta care vi se potriveste cel mai bine.
Va recomand si reteta de pachetele de primavara spring rolls
Ingrediente Samosa cu legume
Pentru aluat
350 g faina
2 linguri de ulei
175-200 ml apa
Pentru umplutura
4 cartofi
1 ceapa
1 morcov
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita curcuma
1 lingurita curry
coriandru verde
sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta samosa
Se fierb cartofii.
Se prepara un aluat elastic din apa, ulei si faina. Adaugati apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere, in functie de calitatea fainii.
Se lasa deoparte 15 minute, acoperind bolul cu o folie alimentara.
Umplutura
Cartofii fierti, ceapa si morcovul se dau pe razatoare sau se taie marunt.
Legumele se calesc in ulei, apoi se adauga usturoiul taiat marunt.
Se adauga ghimbirul, curcuma, curry si sarea.
Se amesteca bine, iar dupa ce se ia de pe foc se adauga coriandrut taiat marunt.
Asamblarea
Aluatul se imparte in bucati de marime egala.
Se ia fiecare bucata si se intinde sub forma de oval, care se taie in doua.
Se ia o bucata si se intinde in palma.
Se ruleaza sub forma de con.
Se pune umplutura cu o lingurita.
Daca nu reusiti sa rulati in palma, o puteti face si direct pe masa de lucru.
Se inchide capatul de sus.
Se continua cu restul bucatilor de aluat.
Se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte.
Se scot si se lasa sa se scurga de ulei.
Se servesc cu un sos iute.
Pofta buna!

