Korean Quesadilla reteta cu carne de vita si legume
Korean quesadilla . Reteta de quesadilla in stil coreean. Quesadilla cu carne de vita. Cum se prepara quesadilla. Fusion quesadilla.
Reteta aceasta de quesadilla este atat de buna si usor de facut! Este una dintre retetele pe care as repeta-o saptamanal si nici atunci nu m-as satura de ea. Am combinat bucataria mexicana cu cea coreena si promit ca a iesit ceva super bun!
Daca nu gasesti sos bulgogi, poti marina carnea cu sos de soia, usturoi, ghimbir si ulei de susan.
Ingrediente necesare:
Gasesti mai jos cantitatile exacte folosite in reteta.
Tortilla – pentru fiecare quesadilla e nevoie de cate 2 bucati. Pot fi cumparate sau facute in casa.
Carne de vita – se poate inlocui si cu pui sau porc, dar recomand sa incerci mai intai cu carne de vita. La aceasta reteta se pot folosi friptura de prin frigider.
Cascaval – este ingredientul care lipeste si tine la un loc cele foi de tortilla
Ardei gras – recomand sa folosesti ardei proaspeti, culoarea nu prea conteaza.
Ardei iuti – proaspeti, crocanti si cat de iuti iti plac. Cantitatea poate diferi in functie de gusturi.
Sos pentru bulgogi – cumparat sau preparat din sos de soia, ghimbir, usturoi si ulei de susan
Bineinteles ca recomand si reteta de baza, cea mexicana, varianta cu pui.
Si cea cu carne tocata este foarte delicioasa
Korean Quesadilla
- 8 bucati tortilla
- 250 gr carne de vita
- 250 gr cascaval
- 3 linguri sos bulgogi pentru carne de vita
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 2 ardei iuti
Mod de preparare reteta Korean quesadilla
Carnea de vita se taie in fasii. Se amesteca impreuna cu sosul bulgogi.
Se acopera bolul cu o folie alimentara si se lasa la marinat cel putin 10 minute.
Legumele se taie in cubulete. Cascavalul se rade.
Se pune o tigaie pe foc si cand e fierbinte se adauga carnea de vita. Se prajeste cam 8 minute sau pana cand e facuta medium. Cand s-a evaporat lichidul, carnea e facuta.
Se taie carnea in bucatele si se imparte in 4. La fel se procedeaza si cu legumele si cascavalul ras.
Bulgogi quesadilla se poate pregati si la cuptor, dar si la tigaie.
Se pune tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se pune o tortilla. Se presara jumatate din cascaval, se adauga carnea de vita, legumele si restul de cascaval.
Cand incepe sa se rumeneasca cascavalul, se pune deasupra cealalta tortilla si se intoarce cu ajutorul unei farfurii.
Se lasa 1-2 minute si apoi se scoate.
La fel se procedeaza si cu restul.
Se feliaza in 4 si se servesc calde.
Mai recomand cateva retete din bucataria coreena, cum ar fi:
Japchae cu pui si legume reteta traditionala coreeana
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara