Tort de inghetata cu nuci si caise
Tort de inghetata cu nuci si caise este un tort simplu de preparat, pe care chiar si un incepator il poate face. Este cremos si fara ace, nu trebuie sa stai sa in amesteci cu furculita.
In locul gemului de caise puteti folosi chiar si un sos, daca e in afara sezonului se poate pregati si cu fructe din compot.
Daca vrei sa ii dai pe toti pe spate, prepara un asa tort. Nici nu-si vor da seama cat de simplu se face!
Ingrediente
400 ml de frisca lichida
2 albusuri
120 ml miere de albine
100 gr nuci
50 gr zahar
1 borcan mic de gem de caise
cateva caise
cateva patratele de ciocolata de calitate
Mod de preparare reteta tort de inghetata cu nuci si caise
Se prajesc putin nucile si cand incep sa se rumeneasca se adauga zaharul. Se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se maruntesc.
Se mixeaza frisca. Se bat spuma albusurile si se adauga la frisca.
Se adauga mierea, nucile caramelizate si se amesteca.
In forma sau in tava se pune folie, ca sa fie mai usor sa scoateti tortul.
Se pune in forma o treime din compozitie, se pune jumatate din gemul de caise, inca o treime din amestec, restul de gem si ultima parte din compozitie.
Se da forma la congelator si se lasa peste noapte.
Se rastoarna in farfurie. Se orneaza cu jumatati de caise si putina ciocolata rasa.
Pofta buna!
Recomand si:
Inghetata cu un singur ingredient