Mini Gimbap / Kimbap reteta traditionala coreeana
Mini Gimbap Ce este kimbap? Reteta de sushi coreean. Reteta coreena de sushi. Reteta gimbap Cum se prepara kimbap?
Kimbap este varianta coreeana a sushi-ului, dar se aseamana doar prin forma, gustul fiind diferit.
Cei care indragesc bucataria coreeana trebuie sa incerce si mini gimbap, de asemenea si cei care vor sa incerce retete noi, mai ales din bucataria asiatica.
Mini gimbap este o reteta simpla, pe care o puteti prepara si cand aveti musafiri si vreti sa le pregatiti ceva nou.
Ingredientele le gasiti pe koreanfood.ro
Ingrediente reteta kimbap
1 1/2 cana (de 200 ml) orez pentru sushi
2 lingurite ulei de susan
sare, dupa gust
frunze de spanac
1 lingurita ulei de susan
1 morcov mare
ridiche alba murata
4 foi de nori
Pentru sos
1 lingura de seminte de susan
1 lingura otet
1 lingurita sos de soia
1 lingurita mustar
1/8 lingurita sare
2 lingurite zahar
Mod de preparare reteta mini gimbap
Orezul se spala si se prepara in fierbatorul pentru orez, cu mai putina apa decat de obicei.
Se pune la fiert o oala cu apa si sare, iar intr-un bol se pun cuburi de gheata si apa. Spanacul se opareste in apa care fierbe, se lasa cam 20 de secunde, apoi se cufunda in bolul cu gheata. Se scoate si se stoarce bine.
Se pune intr-un bol, se amesteca cu ulei de susan si sare dupa gust.
Morcovul se curata, se spala si se feliaza julienne. Se calesc pana se inmoaie. Se adauga sare dupa gust.
Ridichea murata se taie betigase.
Cand toate ingredientele sunt pregatite, orezul se scoate din fierbatorul de orez cand este inca fierbinte, se adauga uleiul de susan si sare. Se amesteca bine cu paleta sau cu o lingura.
Cele 4 foi de nori se taie in 4 parti egale.
Se ia o patratica de nori, cu partea lucioasa in jos si se adauga o lingura si jumatate de orez. Se aplica pe suprafata nori-ului, lasand putin spatiu intr-o margine.
Pastrati in apropiere un prosop de bucatarie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.
Se pune spanac, morcovi si ridiche murata peste orez si se ruleaza pana la capat.
Pentru sos
Se macina semintele de susan in mojar si se adauga la restul ingredientelor pentru sos si se amesteca pana se topeste zaharul.