Maki sushi cu somon si castraveti

Maki sushi cu somon si castraveti

Maki sushi cu somon si castraveti este o reteta delicioasa din bucataria japoneza. Este mai migaloasa, dar se poate prepara cu succes si acasa.

Trebuie doar sa urmati reteta si dupa cateva incercari, veti deveni expert si veti dori sa incercati cat mai multe reteta de sushi.

Cantitatea de orez condimentat nu se foloseste toata, dar o puteti pastra si pentru alte dati.

Din bucataria japoneza mai puteti incerca si pui teriyaki

pui teriyaki

Recomand si snitel japonez Tonkatsu

Ingrediente Maki sushi cu somon si castraveti

Pentru otetul condimentat: NU FOLOSESTE TOT
1 cana otet din orez
1/2 cana zahar superfin
1/4 cana sare

Pentru orez:
3 cani orez
3 cani apa
6 linguri de otet condimentat

Pentru maki sushi cu somon si castraveti:
10 foi de nori (foi pentru sushi)
somon afumat
castraveti de sera

Pentru servit:
sos de soia,light
wasabi
felii de ghimbir preparate

Mod de preparare reteta Maki sushi cu somon si castraveti

Ingredientele pentru otetul condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.
Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine.
Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert. Sa aveti un capac care se inchide foarte bine, dar inca nu il puneti.
Se da focul mare pana cand incepe sa fiarba. Acum se pune capacul si se da focul intre mic si mediu. Se tine pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul.

Se da focul la mic si se mai tine 10 minute, dupa care se opreste si se lasa deoparte 15 minute.
Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.

Puteti folosi un bol de lemn, de metal sau de sticla, dar si o tava de plastic.
Se amesteca orezul cu 6 linguri de otet condimentat maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.
In timp ce puneti otet, gustati din cand in cand, ca sa nu adaugati prea mult.

Cum asamblam maki sushi cu somon si castraveti
Castravetii se taie in fasii longitudinale, de marime egala.

Eu folosesc un rulou de bambus pe care se ruleaza foile de nori.
Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata.
Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa.SA NU UDATI FOILE DE NORI!

Se umezesc mainile intr-un bol cu apa, pe care il tineti aproape, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul.
Se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere.
Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam un un cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita.

Se adauga felii de castraveti si somon afumat. Se lipeste cu partea in care ati lasat un cm.

Se feliaza si se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.