Ardei iuti cu telina la borcan
Ardei iuti cu telina la borcan este un amestec ideal pentru ciorbe si nu trebuie sa lipseasca din camara. Este usor de preparat si nici nu costa mult. Mi s-a parut grozava reteta si am testat-o si eu.
La reteta am folosit un amestec de ardei bulgaresti si ardei iuti.
Fac aceasta reteta de cativa ani si este si pe gustul copiilor. Merita incercata!
Vedeti si reteta de zarzavat pentru iarna fara conservant.
Va recomand si castraveti murati in otet.
Sursa reteta aici.
Ingrediente Ardei iuti cu telina la borcan
500 g de ardei iuti
2 bucati de telina, cu radacina si tulpina
100 ml otet
400 ml apa
1 lingurita de sare
3 lingurite de zahar
Mod de preparare reteta ardei iuti cu telina la borcan
Ardeii iuti se curata si se toaca marunt. Se poate folosi si robotul de bucatarie.
Telina se curata, se spala si se taie marunt.
Apa se fierbe impreuna cu otetul, sarea si zaharul, pana cand acestea se topesc.
Se toarna fierbinte peste legume.
Ardeii iuti si telina se pun in borcane sterilizate.
Vedeti aici cum se sterilizeaza borcanele la cuptor sau la cuptorul cu microunde.
Se pot servi langa ciorba dupa cateva zile. Pofta buna!
Vedeti si reteta de salata de ardei iuti cu ceapa.