zarzavat pentru iarna la borcan
Conserve,  Retete romanesti

Zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant

Zarzavat pentru iarna la borcan este reteta de care are nevoie fiecare gospodina. Mai ales daca nu va place clasica varianta de zarzavat cu sare. Mie nu-mi place, de aceea am vrut sa incerc varianta aceasta.
De curand am facut o vizita la un targ cu produse de la tara si de la ferme locale si m-am intors acasa cu morcovi, telina si patrunjel. Rosii de gradina si ardei luasem deja din piata, asa ca m-am apucat de treaba.
La reteta de zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant nu am trecut cantitatea ingredientelor, se poate prepara dupa gustul vostru si in functie de ingredientele care va plac in ciorbe. Folositi sare pentru muraturi, dar nu folositi in exces. La cele 3 borcane de zarzavat am folosit o lingura de sare.
O reteta de zarzavat gasiti si aici.
Zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant o sa va fie de folos pentru ciorba din gat de curcan sau ciorba de perisoare.

Ingrediente zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant

rosii
ardei
telina radacina si frunze
patrunjel, radacina
morcovi
patrunjel verde
sare

Mod de preparare reteta zarzavat pentru iarna la borcan reteta fara conservant

Rosiile se dau toaca marunt cu cutitul sau la robot.

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoare sau se taie in cubulete.
Se taie si frunzele de patrunjel si de telina.
Se pun toate legumele intr-un bol mare si se adauga 1-2 linguri de sare pentru muraturi.

Zarzavatul se pune in borcane sterilizate.

Vezi cum se sterilizeaza borcanele.

Borcanele se dau la cuptorul rece, se seteaza la 150 grade. Se tin 30-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Se pot acoperi cu o patura ca sa se raceasca si mai lent.

Borcanele de zarzavat se depoziteaza in camara.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.