
Rosii la borcan reteta de conserva pentru iarna
Rosii la borcan. Cum se conserva rosiile pentru iarna? Reteta de conserva de rosii pentru iarna.
Brandusa m-a facut foarte curioasa cand a postat reteta la ea pe blog, deci a trebuit sa incerc si eu sa fac rosii la borcan.
Nu stiam la ce sa ma astept si nu eram sigura ca chiar o sa tina, dar dupa ce am facut reteta de trei ani, pot sa va spun ca tine peste iarna si nu trebuie folosit conservant.
Incercati si voi aceasta reteta, nu o sa va para rau si o sa va prinda bine peste iarna.
Ingrediente
rosii
un catel de usturoi ptr un borcan
frunze de busuioc proaspete
Mod de preparare reteta rosii la borcan
Se taie rosiile spalate si uscate in 4.
Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos.
La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc.
Se da la dunst intre 15-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura.
Recomand si aceste conserve:
Tocana de legume cu orez reteta de conserva pentru iarna
Castraveti murati in otet reteta pas cu pas fara conservant


8 comentarii
Adam
Interesant! trebuie încercat,c e avem de pierdut? Dar dacă-s bune (și nu văd de ce n-ar fi!), n-avem decât de câștigat… 🙂
Mitinita
Corect
sanda
se poate pune si busuioc uscat ?
Mitinita
Se poate si fara busuioc.
Mihaela
Am incercat si eu reteta, fara sa le inghesui in borcan, au lasat foarte greu apa din ele, iar borcanele de 720ml, mi-au ramas pe jumatate pline cu rosii+lichid. Ca idee sunt foarte bune, dar trebuia sa le fi inghesuit mai bine ?
Mitinita
La borcanele mai mari asa am patit si eu, dar au fost bune de consumat. Mi-a placut ca se ia usor pielita.
Camelia
Sunt rosiile care-si pastreaza cel mai bine gustul peste iarna.Eu pun si cu cateva feliute de ceapa taiate julien.
Adina
Multumesc de pont!