Snitel japonez Tonkatsu
Snitel japonez Tonkatsu este un snitel crocant de porc. Este o reteta delicioasa din bucataria japoneza, usor de preparat si pe gustul tuturor. Cu siguranta o veti indragi si voi!
Snitel japonez Tonkatsu este o reteta clasica japoneza, se prepara din carne de porc si se serveste cu varza si sos tonkatsu. Difera de alte retete din snitel prin faptul ca se foloseste pesmet panko, un pesmet cu firimituri mari, care absoarbe mai putin ulei decat pesmetul obisnuit, astfel snitelele vor ramane crocante un timp mai indelungat. Panko se prepara din paine alba, fara coaja.
Reteta de snitel japonez Tonkatsu difera putin de metoda obisnuita de a praji snitelele, la aceasta reteta se prajesc de doua ori.
Ingredientele pentru aceasta reteta le gasiti pe dragonfood.ro
Incercati si reteta de pui Teriyaki
Vedeti si colectia de 10 retete asiatice pe care le puteti incerca acasa.
Ingrediente Snitel japonez Tonkatsu
4 felii de cotlet de porc
1 ou
1 lingura de faina
pesmet japonez panko
1/2 lingurita de ulei
sare si piper
ulei, pentru prajit
Pentru sosul tonkatsu:
2 linguri de ketchup
1 lingurita de sos de stridii
1/2 lingurita de sos de soia
Mod de preparare reteta Snitel japonez Tonkatsu
Se pregateste carnea. Daca au bucati de grasime, acestea se vor indeparta.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne.
Carnea se strange inapoi in forma initiala. Acest pas ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior.
Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze.
Oul se bate cu o jumatate de lingurita de ulei. Uleiul ajuta ca pesmetul panko sa se lipeasca de carne si sa nu se indeparteze in timpul prajirii.
Se ia o felie de cotlet de porc si se da prin faina.
Se indeparteaza excesul de faina si se da prin oul batut.
Apoi se da prin pesmetul panko.
Se verifica daca s-a infierbantat uleiul. Se pune o firimitura de panko in ulei si daca incepe sa sfaraie, se poate praji snitelul.
Se pun bucatile de carne in ulei si se prajesc pe ambele parti cate 1 minut.
Se scot si se lasa deoparte 4 minute. In acest timp, nu trebuie sa intepati carnea sau sa verificati daca e gata.
Se prajesc din nou in uleiul infierbantat, pe ambele parti.
Se scoate din wok.
Se taie in felii.
Se serveste cu varza taiata marunt si sos tonkatsu, care se prepara prin amestecarea ingredientelor.
Se poate servi si cu orez simplu, preparat la aburi.
Pofta buna!
2 comentarii
Rebeca
Excelenta reteta! Multumim!
Mitinita
Cu mare drag!