Asia

Gochujang Japchae

For English version scroll down

Sau in traducere: Spaghete din cartofi dulci cu pasta de ardei iute

Cei care imi urmaresc seria coreeana,stiu deja ce este gochujang  pe care il veti mai intalni si sub denumirea de kochujang ici colo. Aceasta este o pasta de ardei iute ,specifica si indispensabila bucatariei coreene,se obtine prin fermentare si contine boabe de soia,orez glutinos si fulgi de ardei iute. Este o buna sursa de vitamina C,niacina,vitamina B6,fier,potasiu,vitamina A si riboflavina.Are consistenta unei paste groase,mai groasa si lipicioasa decat pasta de tomate,iar gustul variaza de la normal la foarte iute,dar este deopotriva dulceag.

In bucataria coreeana se foloseste la tocanite,supe, marinarea carnii.la bibimbap,iar eu i-am gasit si alte intrebuintari,cum ar fi la mujdei,omlete sau pizza.

Cat despre reteta de azi, este aceeasi cu Japchae ,la care am adaugat la urma gochujang. Trebuie sa ma gandesc si la cei din jurul meu cand gatesc, nu? De aceea adaug condimentele iuti la urma,dar in aceasta reteta,daca nu aveti maruntei prin casa,puteti adauga pasta de ardei iute cand caliti legumele.
Pofta buna si weekend placut!

sursa info gochujang: Koreanfood.ro (cum vi se pare noul look?)

Here’s comes a variation of Japchae , a spicy one,to which I added some gochujang paste. It can be added in the end or when sauteeing the veggies. Enjoy!

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.