Vita cu taitei japonezi somen
Asia,  Japonia,  Mâncăruri cu carne,  Paste,  Vita

Vita cu taitei japonezi somen

Vita cu taitei japonezi somen. Retete asiatice. Taitei somen. Noodles asiatici comen. 

Taiteii folositi astazi sunt numiti somen,ii cunosc din Japonia si i-am intalnit mai ales sub forma rece,servite in zilele calduroase de vara. Sunt facuti din faina alba si sunt foarte subtiri. Dupa ce sunt fierti, devin elastici cu o textura foarte placuta.

Reteta o am dintr-o carticica de la BBC Good Food „Chinese Food in Minutes”

Ingrediente 

250 gr carne de vita
un pachet de taitei japonezi somen (300 gr)
cateva picaturi de ulei de susan
1 lingura de amidon alimentar
100 ml supa de pui sau legume
1 lingurita sos de soia light
1 lingurita sos de soia dark
Ingrediente pentru marinarea carnii:
2 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
1 lingura de sos de soia light
1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
1 lingurita de zahar brun
1 lingurita de amidon alimentar

Mod de preparare reteta Vita cu taitei japonezi somen

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.
Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.
Intr-o oala punem la fiert apa cu o lingurita de sare,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii somen. Se fierb repede,in cateva minute ii scoateti si ii clatiti cu apa rece. Adaugati cateva picaturi de susan,ca sa nu se lipeasca taiteii intre ei.

Pentru a pregati acesti taitei folosim un wok sau o tigaie mai adanca. Se pune pe foc si cand este fierbinte se adauga o lingura de ulei.
Carnea se prajeste la foc mare cam 2 minute,amestecand des.
Amestecam amidonul alimentar cu supa rece si adaugam peste carne. Acum punem si sosurile de soia light si dark.
Amestecam,iar cand incepe sa se ingroase adaugam taiteii.
Mai tinem pe foc inca un minut si ii servim calzi.

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.