bilute din salam de biscuiti
Desert,  Muffins,  Pentru copii,  Retete romanesti

Bilute din salam de biscuiti

Bilute din salam de biscuiti. Reteta simpla de salam de biscuiti. Deserturile copilariei. Reteta pas cu pas de bilute din biscuiti.

Unul dintre dulciurile cele mai rapide si indragite de copii sunt bilute din biscuiti, pe care le pot prepara si ei sau pot sa va fie de ajutor in timp ce le faceti.

Din reteta de mai jos ne-au iesit cam 40 de bilute, depinde si de marime, pot sa va iasa si mai multe, dar si mai putine. Se poate prepara si sub alte forme, mai ales clasicul salam de biscuiti.

Pe viitor, vreau sa incerc si retetele de aici, sigur vor avea succes.

Va recomand si fursecurile americane cu ciocolata Chocolate Chip Cookies.

Mai puteti incerca si biscuiti spritati cu untura, un alt desert al copilariei.

biscuiti spritati cu untura

Ingrediente Bilute din salam de biscuiti

250 gr de biscuiti simpli
125 gr zahar
100 gr unt
3 linguri de cacao
120 ml lapte
esenta de rom
bobitele de la un baton de vanilie sau esenta de vanilie
ornamente pentru tavalit

Mod de preparare reteta

Macinam sau zdrobim biscuitii cat mai fin. Puteti folosi un robot sau sa puneti biscuitii intr-o punga si sa ii zdrobiti cu sucitorul.

bilute din salam de biscuiti

Intr-o craticioara incalzim laptele, apoi adaugam zaharul si untul, pana cand acesta se topeste.
Punem bobitele de vanilie sau esenta si cacaua in biscutii sfaramati si turnam peste laptele. Adaugam si esenta de rom. Amestecam bine.

Luam cate putin din compozitie si formam cu manutele bilute.
Se pot da ornamente, prin cocos sau nuca.

bilute din salam de biscuiti

Pofta buna!

Bilute din salam de biscuiti

  • 250 gr biscuiti
  • 125 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ornamente, nuca sau nuca de cocos
  1. Macinam sau zdrobim biscuitii cat mai fin. Puteti folosi un robot sau sa puneti biscuitii intr-o punga si sa ii zdrobiti cu sucitorul.

    Intr-o craticioara,incalzim laptele,apoi adaugam zaharul si untul,pana cand acesta se topeste.

    Punem esenta de vanilie si cacaua in biscutii sfaramati si turnam peste laptele. Adaugam si esenta de rom.

    Amestecam bine.

    Luam cate putin din compozitie si formam cu manutele bilute.

    Se pot da ornamente, prin cocos sau nuca.

    Pofta buna!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.