Supa miso cu scoici
Asia,  Bucataria internationala,  Supe/ciorbe

Supa miso cu scoici

Supa miso cu scoici. Supa japoneza miso. Cum se prepara supa miso.
Supa Miso este echivalentul japonez al ciorbei noastre.Si daca ajungi sa o indragesti,faci tot posibilul sa ai pasta miso mereu in frigider. Aceasta pasta se obtine din boabe de soia fermentate si se poate folosi la supe,tocanite si sosuri pentru salate.
Se foloseste in bucataria japoneza si coreana si desi nu pot sa va descriu gustul,pot sa va spun ca este o pasta sanatoasa,care contine vitamine.
Granulele de dashi sunt o baza pentru supele japoneze,din pacate nu se pot inlocui cu nimic de la noi.

Ingrediente 

un litru de apa
3 linguri de pasta de miso
granule de dashi
alge deshidratate
200 gr de midii

Mod de preparare reteta Supa miso cu scoici

Punem apa la fiert, adaugam granulele de dashi si cand incepe sa fiarba apa,adaugam algele si lasam sa fiarba putin. Punem si midiile sa fiarba.
Luam cam un polonic de apa din oala si punem intr-un bol,unde amestecam cu pasta miso.
Dam focul mic,ca sa nu clocoteasca apa si adaugam miso. Nu lasam sa fiarba,pentru ca miso-ul isi va pierde aroma.
Se serveste fierbinte.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.