paella cu fructe de mare
Bucataria internationala Orez Peste si fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Rasfoind carticica „Risottos,pilafs&paella”, o reteta mi-a luat ochii si anume cea de paella cu fructe de mare. Culoare frumoasa,ingrediente delicioase si cum noua tare ne mai place orezul, am optat pentru aceasta varianta de paella. Nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca reteta este foarte similara cu cea de orez spaniol, care este tare indragit de cei din familia mea. Este cunoscuta sub numele de paella con mariscos

Imi cam pare rau ca am adaugat si surimi, data viitoare voi renunta la el, chiar daca face parte din continutul pungii cu fructe de mare.

De obicei, in paella cu fructe de mare nu veti gasi si surimi, am adaugat doar pentru ca se regasea in punga cu fructe de mare. Data viitoare voi renunta la el.

Mai multe despre paella puteti cititi in articolul lui Radu

Recomand si reteta de peste la cuptor in stil chinezesc

peste la cuptor in stil chinezesc

Ingrediente Paella cu fructe de mare

o punga de fructe de mare
cateva bucati de creveti (optional, ca erau si in punga)
1/4 lingurita de sofran
un ardei
3 catei de usturoi
2 lingurite de boia de ardei
300 gr de orez cu bobul rotund
sare

Mod de preparare reteta

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam fructele de mare si le tinem 5 minute.
Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o cratita punem putin ulei,cand s-a fierbantat adaugam ardeiul taiat cubulete,calim putin apoi adaugam usturoiul taiat in bucatele si boiaua de ardei.
Punem orezul spalat in cratita,amestecam,apoi adaugam cam 250 ml apa,sare  si sofran.
Cand apa scade mai adaugam,pana cand orezul este fiert.
Cand orezul este fiert,aranjam bucatile de fructe de mare deasupra si mai lasam 5 minute cu capacul acoperit.

Print Friendly, PDF & Email

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.