Salata cu dressing japonez
Salata cu dressing japonez aduce un sos nou, cu o aroma intensa de susan. De asemenea, folosind oua de prepelita reteta a devenit o reteta fusion.
Este consistenta si mai puteti adauga si frunze de salata iceberg sau bucati gatite de piept de pui.
Pentru ca nu-mi plac sosurile de salata care se gasesc in comert, mi le prepar acasa. Au un gust mult mai bun, stiu ce contin si pot sa-mi prepar o cantitate mica, astfel avand posibilitatea de a incerca noi arome.
Ingrediente
8 rosii
8 castraveti
12 oua de prepelita, fierte (cate 3 la o portie)
1 conserva de porumb, scursa de lichid
Dressing japonez
6 linguri de seminte de susan
4 linguri de maioneza
4 linguri otet de orez
2 linguri sos de soia
1 lingurita zahar
1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare retete salata cu dressing japonez
Mai intai se prepara dressing-ul. Semintele de susan se prajesc usor, se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobesc in mojar.
Se amesteca impreuna cu maioneza, otetul de orez, sosul de soia, uleiul de susan si zaharul, pana cand acesta se va topi.
Rosiile si castravetii se taie in felii de marimea dorita, ouale de prepelita se decojesc si se taie in doua. Se aseaza in bol, se adauga porumbul, iar deasupra se toarna dressing.