chec cu caise
Desert,  Retete romanesti

Chec cu caise reteta simpla si rapida de prajitura de casa

Chec cu caise este un desert rapid si delicios, pe care il puteti pregati cand va e pofta de ceva dulce.
Pentru reteta chec cu caise aveti nevoie de ingrediente simple, iar modul de preparare este usor.
La chec cu caise am folosit reteta de baza de chec si am adaugat cateva caise. Il puteti pregati si cu alte fructe de sezon. De asemenea, puteti adauga sau inlocui cu caise uscate.
Daca v-a placut reteta de chec cu caise, incercati si prajitura cu capsuni sau chec simplu.

Ingrediente chec cu caise

5 oua
200 g faina
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
4 linguri de ulei
1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
4 caise
un varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta chec cu caise

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.
Se adauga, treptat, uleiul, vanilia si galbenusurile si se mixeaza.
Se adauga faina amestecata cu praf de copt si se incorporeaza cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Caisele se taie in bucati si se incorporeaza in compozitie. Se lasa cateva pentru deasupra.
Se tapeteaza forma de chec cu hartie de copt sau ulei si faina si se pune compozitia in tava.
Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru 30-40 de minute.
E gata cand scobitoarea iese curata.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.