Desert

Halloween : Pumpkin Pie

For English version scroll down
Stiu ca multi o considerati o sarbatoare macabra,dar eu ma conformez pentru maruntelele mele si o sarbatoresc. In sensul ca Trick or Treat inseamna ca imi bat la usa si le incarc cu bomboane si apoi le trimit la bunici:)) Anul acesta o sa decoram casa mai mult ca in alti ani,o sa incercam mai multe retete spooky!

Noi cred ca suntem prima natie care nu mancam dovleac. Parintii mei sunt incantati de aceasta placinta,dar nu-i pot spune nicicum placinta de dovleac ci de bostan!In aceasta placinta am folosit dovleac,cel portocaliu,nu cel turcesc, cu rezultate excelent
Reteta am descoperit-o pe bucataras.ro si are un mare mare succes la noi. Am incercat-o si cu smantana si cu frisca lichida,la fel de bune.

Ingrediente:
Crusta:
130 gr biscuiti simpli
1/3 c unt topit
Umplutura:
450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
250 gr frisca lichida
2 oua
115 gr zahar brun
4 lg miere
1 lgt scortisoara
2 lgt ghimbir ras
1 lgt cuisoare macinate
1/2 lgt sare
+ zahar pudra pentru ornat

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai „joaca” daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

Planning to start a series with Halloween recipes and I couldn’t start with anthing else other than my favorite pumpkin pie.
Ingredients:
Crust
130 gr  cookies
1/3 cup butter,at room temperature

Filling
450 gr mashed pumpkin (I think it comes in a can in the US)
250 whipping cream
2 eggs
100 gr brown sugar
4 T honey
1 t cinnamon
2 t grated ginger
1 t cloves
1/4 t salt
icing powder for dusting

To make the crust,crumble the cookies and mix them with the butter. With your fingers mold the mixture around the pie form.
Let it sit in the refrigerator until the filling is ready.
To make the filling,mix all the ingredients,adding the eggs one by one.
Put the filling in the form and introduce it in the preheated oven.
Let it bake for about 45 minutes or until the centre  is settled.
Remove and let it cool on a rake.
Dust with icing sugar or serve with whipping cream.


10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.