Lasagna zdreanta
For English version scroll down
Chinul suprem pentru mine cand vine vorba de gatit este lasagna,prea complicata treaba cu fiertul foilor si murdaresc tot ce e disponibil la mine in bucatarie. De aceea am facut-o foarte rar,pana acum cand Bucataru Maniacu m-a invatat cum sa transform lasagna in ceva deloc complicat.
Ingrediente:
250 gr ciuperci de padure fierte
9 foi de lasagna
1 ceapa
3 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspete
500 ml suc de rosii
sare,piper proaspat macinat
ulei de masline extra virgin
Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc.
Se aseaza foile de lasagna in tava. Se imparte in trei compozitia de ciuperci si se pun peste fiecare rand de foi,terminand cu ciupercile.Se toarna sucul de rosii peste si se da la cuptor,cam 30-40 de minute.Se serveste calda si se orneaza cu frunze de busuioc.
Here’s a post that should say „How I’ve made my life easier”…I used to dread the thought of making lasagna,but since I use this method I love making it.
Ingredients:
250 gr mushrooms
9 lasagna sheets
1 onion
3 garlic cloves
basil leaves
500 ml tomato sauce
salt,freshly grounded black pepper
extra virgin olive oil
Slice the mushroom,cut the onion and garlic.
Arrange the lasagna sheets (three on a row) in a baking tray,devide the mushrooms in three and put on top of each layer fihishing with the mushrooms.
Pour the tomato sauce and bake in the oven for 30-40 minutes.
- Serve hot and decorate with basil leaves.
10 comentarii
Alice
super si eu vreau sa fac zilele astea, si chiar dupa lasagnia ma uitam pe net…cand vad la Mitinita asa ceva 🙂
problema e ca eu am un pachet de foi din astea, uscate, din comert…trebuie sa le fierb inainte?
Andreea Elena
Gustos! ce sa mai!…un deliciu!
Alice, pe cele din comert le poti fierbe pe jumatate
Mitinita
si ale mele din comert au fost,dar nu le-am fiert.cauta la bucataru maniacu are el reteta clasica de lasagna si nici el nu le-a fiert.partea asta era cea mai grea ptr mine,se lipeau.
Mitinita
Andreea,cred ca incep sa o dau pe paste!
Licuta Marin
Delicioasa!!!Eu am gasit foi care nu se mai fierb si asa se simplifica treaba:) Pup!
Mitinita
Am vazut taitei proaspeti in comert,dar foi de lasagna inca nu. Noroc ca are prietena mea masina de paste, o sa o imprumut sa ma joc putin:)) Pup
Corina
Eu nu fierb foile, never! Iar a ta arata delicios!
Mitinita
corina,s-a cam uscat daca nu am avut si bechamel,dar am vrut numai sa incerc daca se poate fara a fierbe foile. ai reteta pe blog sau pe bucataras?
Corina
Am reteta de lasagne cu ciuperci pe bucataras, cealalta reteta cu carne nu o am postata dar foarte bine iese cu foile nefierte si bechamelul ca la asta:
http://www.bucataras.ro/retete/lasagne-cu-ciuperci-12678.html
Mitinita
saru’mana