Tort cu dulce de leche cu blat umed si crema de unt cu caramel

tort cu dulce de leche

Tort cu dulce de leche este un tort atat de delicios ca de abia astept ocazia sa il repet! Este ciocolatos, iar crema este grozav de buna!
Pentru reteta de tort cu dulce de leche am preparat un blat umed cu cacao si ciocolata (sursa reteta aici) si am optat pentru o crema dulce de leche din lapte condensat caramel si unt.
Tort cu dulce de leche nu necesita mult timp pentru preparare, il puteti pregati in aceeasi zi. Blatul fiind umed nu trebuie insiropat si nici nu trebuie lasat peste noapte ca sa-l puteti felia mai bine a doua zi.
Acum hai sa va arat cum se face tort cu dulce de leche:

Ingrediente tort cu dulce de leche

Pentru blat umed cu cacao
200 g faina
250 g zahar
50 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
200 ml lapte
1 lingura de otet sau suc de lamaie
100 ml ulei
200 ml apa fierbinte
50 g ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie


Pentru crema de unt cu dulce de leche

1 cutie de lapte condensat caramel (397 g)
200 g unt 82%
60 g zahar pudra

Pentru glazura si ornat
100 g ciocolata
1 lingura ulei
praline

Mod de preparare reteta tort cu dulce de leche

Blatul

Se preincalzeste cuptorul.

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.

Acesta sa va coagula.

Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao. Se amesteca.

Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, laptele si esenta de vanilie. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.

Se pune hartie de copt in forma de tort de 20 cm.

Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a putea fi folosit.

Crema

Se mixeaza untul pana devine cremos. Se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat caramel.

Se mixeaza pana se omogenizeaza si obtinem o crema pufoasa.

Asamblare

Se taie blatul de tort, astfel incat vom avea trei bucati.

Crema se imparte in doua si se aplica.

Blatul nu trebuie insiropat!

Glazura

Se topeste ciocolata pe baie de aburi.

Se adauga o lingura de ulei, se amesteca si se toarna peste tort.

Se niveleaza si se orneaza cu praline si ciocolata rasa.

Se da la rece.

Tort cu dulce de leche este un tort simplu de preparat si foarte, foarte delicios!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.