Prajitura Jerbo cu nuca
Prajitura Jerbo cu nuca este una dintre cele mai indragite prajituri din bucataria ungureasca. O veti mai intalni si sub denumirea de prajitura Greta Garbo sau Zserbo, in original.
La prajitura Jerbo cu nuca nu trebuie sa depuneti prea mult efort. Este genul de prajitura la care nu se coc separat foile, ci se suprapun in tava si se da toata prajitura la cuptor.
Prajitura Jerbo cu nuca este o combinatie grozava de gem acrisor cu nuca macinata.
Ingrediente prajitura Jerbo cu nuca
Pentru foi
450 g faina
200 g untura
50 g zahar
1 galbenus
20 g de drojdie
100 ml smantana
Pentru umplutura
300 g gem de caise sau visine
200 g nuca macinata
100 g zahar
Pentru glazura
3 linguri de zahar
3 linguri de cacao
3 linguri de apa
50 g de unt
nuca de cocos (optional)
Mod de preparare reteta prajitura Jerbo cu nuca
Pentru foi
Se framanta un aluat din ingredientele de la foi. Se lasa deoparte 15 minute.
Nucile se amesteca cu zaharul.
Se pune hartie de copt in tava.
Se imparte aluatul in 3. Se intinde o foaie si se aseaza in tava. Se pun 150 de gem peste foaie si jumatate din cantitatea de nuca.
Se intinde a doua foaie, se pune in tava, se adauga restul de nuca si de gem.
Se intinde a treia foaie si se pune peste.
Se introduce tava la cuptorul preincalzit. Se lasa 45 de minute la 180 de grade sau la foc mediu.
Se prepara glazura. Se fierb ingredientele pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca.
Glazura se toarna peste prajitura racita.
Se feliaza. Se poate presara nuca de cocos.
Incearca si tu prajitura Jerbo cu nuca. Este delicioasa!
Pofta buna!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.