Conserve,  Desert,  Diverse

Dulceata de portocale

Sunt multe versiuni,dar depinde si de gusturi. Mie imi place sa fie amaruie,deci nu ma deranjeaza sa las si coaja. Pentru o marmelada mai putin amare se decojeste si se inlatura partea alba. Mai sunt metode unde se lasa la inmuiat 24 de ore,dar mie metoda aceasta mi-a convenit de minune!
Se poate servi pe paine,pe pancakes,clatite si chiar la unele mancaruri care cer marmelada de portocale.
Se poate face in cantitati mai mari si e si un cadou deosebit daca faceti cosuri cu cadouri de sarbatori.
E mai bine de facut iarna cand sunt ieftine si in sezon portocalele.

Ingrediente:
1 portocala cu coaja subtire
2 linguri apa
1/2 cup zahar

Se spala portocala foarte bine.
Se taie capetele.
Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie.
Se adauga intr-o oala cu apa si zaharul si se da la foc 15 minute amestecand des.
Se toarna intr-un borcan ,dupa ce s-a racit.
Se pastreaza la frigider.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.