Tort trio de ciocolata reteta de tort cu trei feluri de ciocolata
Tort trio de ciocolata. Tort cu trei feluri de ciocolata. Tort de ciocolata. Tort trio.
Tortul trio de ciocolata este un desert rafinat si sofisticat, care starneste curiozitatea si incanta papilele gustative ale iubitorilor de ciocolata. Aceasta delicatese cu trei straturi distincte de ciocolata se dovedeste a fi o adevarata simfonie de arome si texturi, avand la baza o combinatie perfecta de ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba. Este un desert ideal atat pentru ocazii speciale, cat si pentru a fi savurat in momentele de rasfat personal.
Ce este tort trio de ciocolata?
Tortul trio cu ciocolata este compus din straturi subtiri de mousse sau crema de ciocolata, fiecare avand o textura unica si un gust intens, dar echilibrat.
Stratul de ciocolata neagra: Acesta ofera un gust profund si intens, cu note usor amare, care creeaza o baza solida pentru restul desertului.
Stratul de ciocolata cu lapte: Un strat cremos si dulce, care adauga o nota de dulceata si o textura catifelata, complementand perfect amarul de la ciocolata neagra. Acest strat este, de obicei, mai putin dens si mai aerisit, oferind un contrast placut.
Stratul de ciocolata alba: Dulce si fina, ciocolata alba completeaza tortul cu o aroma delicata.
Decorarea tortului poate varia, dar adesea este realizata cu frisca batuta, fulgi de ciocolata, sau fructe proaspete, precum zmeura sau feliile de capsuni, care adauga o nota de culoare si un contrast acidulat. De asemenea, poate fi lasat si ca atare.
Acest tort nu numai ca arata impresionant, dar si gustul sau bogat si sofisticat il face o alegere ideala pentru a impresiona invitatii la o petrecere sau pentru a celebra momente speciale. Indiferent de ocazie, acest dessert este o adevarata tentatie pentru orice iubitor de ciocolata!
Ingrediente tort trio
Pentru blat:
3 oua
100 gr zahar
15 ml apa
20 ml ulei
10 gr cacao
4 linguri de faina
Crema de ciocolata neagra
200 gr ciocolata neagra
350 ml smantana pentru frisca
10 gr gelatina
Crema de ciocolata cu lapte
200 gr ciocolata cu lapte
350 ml smantana pentru frisca
10 gr gelatina
Crema de ciocolata alba
200 gr ciocolata cu lapte
350 ml smantana pentru frisca
10 gr gelatina
Mod de preparare reteta tort trio de ciocolata
Cum se prepara blatul
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol, se amesteca faina cu cacao.
Ouale se separa, iar albusurile se bat impreuna cu apa.
Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri.
Treptat, se adauga usor faina, cu miscari circulare.
Se toarna compozitia intr-o tava de 23 cm, tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si se coace la 150 de grade pentru 25 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
In tava in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara.
Cum se prepara crema
Se pune gelatina la hidratat in 50 de ml de apa.
Ciocolata se rupa in bucatele si se pune intr-o craticioara cu 150 ml de frisca. Se pune pe foc mic sa se topeasca.
Se lasa deoparte 2 si se adauga gelatina si se amesteca bine, ca sa se dizolve.
Se da la frigider.
In acest timp, se mixeaza 200 ml de frisca. Se adauga crema de ciocolata.
Se pune blatul in tava de tort si se pune crema de ciocolata.
Se prepara crema de ciocolata cu lapte la fel ca mai sus.
Se pune in forma de tort.
Se prepara crema de ciocolata alba si se pune peste celelalte.
Se da tortul la frigider.
Se scoate pe un platou,indepartand folia alimentara.
Se poate orna dupa bunul plac, fie cu glazura de ciocolata, fie cu fructe proaspete sau praline.
RECOMAND SI ACESTE TORTURI:
Tort de morcovi reteta de Carrot Cake
Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine